Quantcast
THE STREAM

Χάρτη για φασιστικό σαφάρι στα Εξάρχεια βρήκαν στους σκληρούς των Χρυσαυγιτών

Και τον Παππά να λέει «Μπράβο, Χάηλ μωρό μου, Χάηλ» στα παιδιά του


THE NEWSROOM · 26 Ιουνίου 2018

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται, την ίδια ώρα που το ακροδεξιό κόμμα προσπαθεί να παρουσιάσει μια εικόνα «Σοβαρής Χρυσής Αυγής» με διαγραφές μελών που εκφράζουν απολύτως τον πυρήνα των χρυσαυγίτικων πολιτικών πεποιθήσεων. Ωστόσο τα αποδεικτικά στοιχεία που παρατίθενται στη δίκη παρουσιάζουν την πραγματική εικόνα του ακροδεξιού πολιτικού μορφώματος, με εικόνες που δείχνουν τα εκπαιδευόμενα τάγματα ασφαλείας, με βίντεο από πεσίματα της ΧΑ και εντελώς ανατριχιαστικά βίντεο που παρουσιάζουν το Χρήστο Παππά να μαθαίνει σε παιδάκια να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν Χάηλ Χίτλερ.

Με την προβολή αυτού του υλικού συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης κατά την 255η και 256η ημέρα διεξαγωγής της, ενώ στη δικάσιμη της 22ας Ιουνίου προβλήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες από τους κατασχεθέντες σκληρούς δίσκους Πατέλη, Κασιδιάρη και Παππά, ενώ αναγνώστηκαν και κάποια επιπλέον SMS μεταξύ των κατηγορουμένων Γ. Πατέλη (τότε πυρηνάρχη Νίκαιας) και Ι. Λαγού (βουλευτή και «περιφερειάρχη»-εποπτεύοντος των τοπικών Πειραιά, Νίκαιας, Περάματος, Σαλαμίνας), υλικό που παρουσιάζει την αυστηρή ιεραρχία, τη ναζιστική ιδεολογία και τις τρομοκρατικές τακτικές της οργάνωσης.

Στο αρχείο του Πατέλη βρέθηκαν βίντεο που απεικονίζουν δράσεις και δραστηριότητες της οργάνωσης με εμπρηστικές επιθέσεις, εισβολές σε εκδηλώσεις και βίντεο με τίτλους όπως «τρομοκρατία στη Νίκαια», «εμπρησμός ΤΕΙ Πάτρας», «11η ορεινή εκπαίδευση πατριωτικής πολιτοφυλακής», αλλά και ένα απόσπασμα στο οποίο φαίνεται εισβολή τάγματος εφόδου σε εκδήλωση, υπό την διοίκηση του Παναγιώταρου.

Μέσα από το ψηφιακό αρχείο του Ηλία Κασιδιάρη, βλέπουμε φωτογραφίες με ήδη γνώριμες σέλφι του βουλευτή της ΧΑ με διάφορων ειδών όπλα, με τάγματα εφόδου να κάνουν διάφορες ασκήσεις εκγύμνασης στην ύπαιθρο με μικρά διαλείμματα για ναζιστικούς χαιρετισμούς. Δεν είναι όμως μόνο αυτά, αλλά μερικά ακόμη πιο kinky πράγματα.

Στη φαντασία μας όλοι έχουμε φτιάξει χάρτες με μέρη που δε θα επισκεφτούμε ποτέ: Άλλος με το Κονγκό, άλλος με το Χονγκ Κονγκ, άλλος με τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου και πάει λέγοντας. Ε, οι Χρυσαυγίτες είχαν φτιάξει πλήρες guide για φασιστικές εξορμήσεις στα Εξάρχεια. Θα μπορούσε κανείς να πει πως ετοιμάζονται να διοργανώσουν Φάσιστ Trophy, αλλά τα πράγματα μάλλον είναι αρκετά σοβαρά.

Πιο συγκεκριμένα, αυτός ο χάρτης βρέθηκε στα ψηφιακά αρχεία του Ηλία Κασιδιάρη, απεικονίζει τις τοποθεσίες διαφόρων καταστημάτων, γραφείων πολιτικών οργανώσεων, κοινωνικών χώρων και στεκιών, όπως για παράδειγμα τα καφέ στην οδό Μεσολογγίου, τον σύνδεσμο της ΑΕΚ στην οδό Τζαβέλλα και άλλα:

Πέρα από τους τουριστικούς χάρτες που στοιχειοθετούσαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής για να μορφώσουν τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με την ομορφιά των εξαρχειώτικων στεκιών, πέρα από τα δεκάδες βίντεο με δράσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, αυτό που ανατριχιάζει περισσότερο, είναι το βίντεο που βρέθηκε στο ψηφιακό αρχείο του Χρήστου Παππά, αρχείο δηλαδή στο οποίο βρέθηκε και αυτή η παιδική ζωγραφιά με τις σβάστικες.

Έτσι, στην 255η και στη 256η δικάσιμο, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ένα βίντεο στο οποίο βλέπουμε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής και επιστήθιου φίλου του Μιχαλολιάκου Χρήστου Παππά να μαθαίνει σε παιδάκια, πιθανότατα τα δικά του παιδιά, να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν Sieg Heil.

«Μπράβο, Χάηλ μωρό μου, Χάηλ» λέει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε αυτά τα παιδάκια στα οποία από τόσο μικρή ηλικία τους στερεί την ευκαιρία του να μη γίνουν ναζί. Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 27/06 στον Κορυδαλλό.

 

Best of internet