Quantcast
THE STREAM

Ο Πατούλης έγινε ήρωας σε παραμύθι για να κάνει take over παιδικές ψυχούλες

Ο «κος Πονοψυχούλης» μάχεται ενάντια στη «νωχέλεια του ίντερνετ»


THE NEWSROOM · 26 Ιουνίου 2018

Οι παιδικές ψυχούλες είναι εύπλαστες σαν πλαστελίνη και ποιος καλύτερος τρόπος για να πλάσεις μια παιδική ψυχούλα από ένα παραμύθι που θα εισχωρεί στα παιδικά μυαλουδάκια πάνω στην ώρα που θα είναι με το ένα πόδι στον ύπνο και με το άλλο πόδι στον ξύπνιο. Σε ένα τέτοιο παραμύθι κατάφερε να τρυπώσει ως πρωταγωνιστής ο χρυσός δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αφού σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, πλέον υπάρχει «Ένα παραμύθι με ήρωα τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για τις αρετές της κίνησης κόντρα στην νωχέλεια της τεχνολογίας».

Όπως διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου:

«Τον εαυτό του ως ήρωα παραμυθιού αντίκρισε ο Γιώργος Πατούλης, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου με τίτλο: «Ο υπέροχος κόσμος της Μελένιας. Η φτερωτή ποδηλατούλα».

Στις σελίδες του παραμυθιού η άθληση και η κίνηση αναμετρώνται με τον «υπνωτισμό» της τεχνολογίας. Νικητής είναι η προσπάθεια, η δράση κόντρα στην αδράνεια που ορίζει η σύγχρονη τεχνολογία. Όλα αυτά συμβαίνουν στο Μελανοχώρι με Δήμαρχο τον κ. Πονοψυχούλη.»

Μάλιστα η συγγραφέας έδωσε μερικές πληροφορίες για τα μηνύματα και τους χαρακτήρες του παραμυθιού το οποίο το παρουσιάζει ως «το πρώτο παραμύθι στην Ελλάδα ενάντια στον εθισμό στην τεχνολογία και το ίντερνετ. Σε αυτό το παραμύθι που κρατάτε στα χέρια σας υπάρχουν ο κος Αθλητισμός με τη σύζυγό του, την κα Δύναμη, ο Θυμός με την φίλη του την Απομόνωση, η κα Τεχνολογία και η Φτερωτή Ποδηλατούλα η οποία ενσαρκώνει όλους τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και βοηθούν».

Και εάν απορείτε εάν ο χρυσός δήμαρχος κρύβεται πίσω από τον κο Αθλητισμό, ή τον Θυμό, ή ακόμη και την Φτερωτή Ποδηλατούλα, τότε η απάντηση είναι ακόμη πιο διασκεδαστική:

Ο Γιώργος ο Πατούλης πλέον θα έχει μια συμμετοχή σε ένα παραμύθι εναντίον του εθισμού στην τεχνολογία, ενσαρκώνοντας τον παιδικό ήρωα «κύριο Πονοψυχούλη». Ο ίδιος ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πονοψυχούλης σχολίασε αυτή του την «εμφάνισή» στο παραμύθι, λέγοντας: «Μέσα από το παραμύθι βγαίνουμε καλύτεροι στον ρεαλισμό. Κάθε πρόσφορο μέσο στην προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και αφύπνιση λειτουργεί προς όφελος των παιδιών μας για αυτό και είναι θεμιτό και καλοδεχούμενο».

Ευχόμαστε όλα τα παιδιάκια του κόσμου να διαβάσουν το παραμύθι, να ξεκολλήσουν από τις οθόνες των κινητών και των υπολογιστών και να βγουν στις αλάνες να παίξουν μπάλα και μήλα με πλάκες χρυσού.

Best of internet