Quantcast
THE STREAM

Ποντίκια διάλεξαν τα νερά του Θερμαϊκού από την εθνική ταπείνωση του Μακεδονικού

Ούτε τα ποντίκια δεν επιβιώνουν στα κρυστάλλινα νερά της Νότιας Μακεδονίας


THE NEWSROOM · 25 Ιουνίου 2018

Τρωκτικά και άλλα αξιαγάπητα πλάσματα του Θεού φαίνεται ότι βιώνουν μια επίπονη διαδικασία θρήνου και πένθους για την «εκχώρηση της Μακεδονίας» η οποία συντελείται με το να αποκαλούμε «Βόρεια Μακεδονία» την γείτονα χώρα. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει ένας άνθρωπος το γεγονός ότι στον Θερμαϊκό τις τελευταίες μέρες ξεβράζονται πολλά ψόφια ποντίκια, τα οποία επιπλέουν εις τον αφρό της θάλασσας και προσδίδουν μια επιπλέον urbanίλα στη νύμφη του Θερμαϊκού;

Όπως αναφέρει στο facebook ένα μέλος της ομάδας «Θεσσαλονίκη, τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα»:

«Παραλία Θεσσαλονίκης 22-6-18 ώρα 12:34. Από τις ομπρέλες ως την πλατεία Αριστοτέλους κάθε είκοσι μέτρα και ένα ποντίκι, τέσσερα στη σειρά».

Μια άλλη πιθανή εξήγηση πέραν της ηρωικής αυτοκτονίας για να μη χρειαστεί να δουν τη Μακεδονία να ξεπουλιέται, είναι ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων οι υπόνομοι της πόλης γέμισαν με νερό και έπνιξαν τα ποντίκια, τα οποία κατέληξαν, όπως ήταν και η τελευταία τους επιθυμία, διασκορπισμένα στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Εμείς πάντως ελπίζουμε για το καλό της Βαρκελώνης της Ελλάδας να μην είναι κανένα από αυτά μετροπόντικας, ώστε πράγματι το αστείο του Μετρό Θεσσαλονίκης να τελειώσει σύντομα.

Best of internet