Quantcast
THE STREAM

Κοντέινερ με υλικά για μαγείρεμα 4 εκατομμυρίων κουμπιών βρέθηκε στον Πειραιά

ΕΚΣΤΑ ΝΟ προβλέπεται το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη


THE NEWSROOM · 23 Ιουνίου 2018

Σε ένα σημαντικότατο λιμάνι εξελίσσεται ο Πειραιάς από τότε που το παραδώσαμε στους Κινέζους, αφού η είδηση που μας έρχεται από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ αναφέρεται σε ένα τεράστιο φορτίο από χημικές ουσίες που αποτελούν ουσιαστικά το starter pack για την παραγωγή περίπου 4 εκατομμυρίων χαπιών έκστασι, το οποίο κοντέινερ μάλιστα μας ήρθε από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε εδώ, οι ράμπο – τα κομάντα – τα τσακάλια οι υπάλληλοι της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν ήδη μυριστεί ότι κάτι δεν πάει καλά με ένα ύποπτο κοντέινερ που προερχόταν από την Σαγκάη με προορισμό τον Πειραιά, αποστολέα μια εταιρεία χημικών στην Κίνα και παραλήπτρια ελληνική εταιρεία με έδρα τον Πειραιά. Αρχικά το κύκλωμα είχε δηλώσει ότι μετέφερε 680 σάκους κιτρικό οξύ (CITRIC ACID MONOHYDRATE), τους οποίους θα παραλάμβανε μία εταιρεία η οποία είχε έδρα τον Πειραιά ή οποία μετά από σχετική διασταύρωση, αποδέχτηκε ότι είχε συσταθεί μόλις πριν 10 μέρες, από τον έναν Ολλανδό, ενώ το ζευγάρι Ολλανδών θα πραγματοποιούσε τον εκτελωνισμό.

Αφού οι Ολλανδοί ξεφόρτωναν το κοντέινερ μέσα στο σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο Πειραιά , είχαν σκοπό με φορτηγό- ψυγείο να μεταφέρουν τους τόνους υλικών για τη μερακλήδικη συνταγή τους στην Ολλανδία, μέσω της Ευρώπης. 

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η κοινή επιχείρηση ΣΔΟΕ και Λιμενικού, όταν το επίμαχο κοντέινερ βρέθηκε σε αποθηκευτικό χώρο στο Λιμάνι του Πειραιά. ‘Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησαν έφοδο εντοπίζοντας περισσότερα από 100 τσουβάλια μέσα στο κοντέινερ.

Συνολικά βρέθηκαν περίπου τρεις τόνοι πρόδρομων ναρκωτικών ουσιών (κετόνη) –μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα. Η χημική ουσία BMK (Benzyl Methyl Ketone) χρησιμοποιείται για παρασκευή κυρίως αμφεταμίνης, το βασικό συστατικό των χαπιών έκστασι.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερις Ολλανδοί, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ενώ αναζητούνται στο εξωτερικό βοηθοί του κυκλώματος, το οποίο είχε σκοπό να προμηθεύσει την ευρωπαϊκή αγορά με περισσότερα από 4 εκατομμύρια χάπια MDMA αλλιώς ecstasy, βασικό τους συστατικό κατασκευής θα ήταν οι κατεσχεμένες ουσίες.

Best of internet