Quantcast
THE STREAM

Mέχρι μια ώρα θα διαρκούν πια τα βίντεο με αβοκάντο των ινφλουένσερ στο Instagram

Tέλεια νέα για όλους εμάς που ψοφάμε να μάθουμε τα morning routine τους


THE NEWSROOM · 21 Ιουνίου 2018

Αφού καταβρόχθισε τις διακοπές μας, τις σχέσεις μας, τις γειτονιές και την καθημερινότητά μας, το Ίνσταγκραμ αυτή τη φορά φαίνεται αποφασισμένο να καταβροχθίσει και το YouTube αλλά και να δώσει το οριστικό χτύπημα στο Snapchat (το οποίο ήδη το έχει αφήσει αιμόφυρτο στην άκρη του ψηφιακού δρόμου, αφού πρώτα το ξυλοφόρτωσε για να του κλέψει όλα τα features). Αυτή τη φορά το Instagram φέρνει το IGTV, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε brands και σε influencers να ανεβάζουν βίντεο με διάρκεια έως και μιας ώρας.

Η διάσημη πλατφόρμα φωτογραφίας και βίντεο, η οποία ανήκει σε γνωστό ζάμπλουτο ανδροειδές που κατέχει και το facebook, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σε μια παρουσίαση, θα επιτρέπει πλέον την ανάρτηση βίντεο διάρκειας έως μιας ώρας. Έτσι το ίνστα απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από την αρχική του φιλοσοφία που είχε να κάνει με τοπία με φίλτρα και ερχόμενο πιο κοντά στη νέα του φιλοσοφία που έχει να κάνει με ίνφλουενσερς της κακιάς ώρας που θα έχουν πλέον την δυνατότητα να σε ενημερώνουν και από το ίνσταγκραμ για το morning routine σου.

Οι περισσότεροι χρήστες, δηλαδή οι πλέμπμα του ίνστα θα μπορεί να «ανεβάζει» έως δεκάλεπτα βίντεο, ενώ οι πελούσιοι σε φόλλοουερς θα δικαιούνται βίντεο έως μιας ώρας, επειδή έτσι. Το IGTV θα λειτουργεί τόσο ως μέρος του Instagram όσο και ως ανεξάρτητη εφαρμογή. Σε πρώτη φάση δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις, αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί τελικά. Κάθε χρήστης θα έχει πλέον ένα δικό του «κανάλι» στο IGTV, όπως στο YouTube, όπου θα «ανεβάζει» τα βίντεό του. Όποιος έχει λογαριασμό Instagram, αυτομάτως θα αποκτά και «κανάλι» στο IGTV μετά την ανανέωση της εφαρμογής του.

Επίσης, το Instagram ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε πλέον το ένα δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως, ενώ πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχε περίπου 800 εκατομμύρια χρήστες. Με το νέο του «άνοιγμα» στα βίντεο μεγάλης διάρκειας, το Instagram τώρα γίνεται ανταγωνιστής και με το YouTube της Google, ιδίως μεταξύ των νέων σε ηλικία χρηστών. Έτσι, θα απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την αρχική λειτουργία του, που ήταν οι χρήστες να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους.

«Οι έφηβοι βλέπουν σήμερα 40% λιγότερη τηλεόραση από ό,τι πριν από πέντε χρόνια. Είναι η ώρα το βίντεο να προχωρήσει και να εξελιχθεί» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Instagram Κέβιν Σίστρομ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC. Δεν απέκλεισε μάλιστα ότι στο μέλλον οι δημιουργοί των πιο δημοφιλών βίντεο θα έχουν και οικονομικό όφελος, παίρνοντας ένα μέρος των διαφημιστικών εσόδων, όπως συμβαίνει ήδη στο YouTube.

Το Instagram θα απαγορεύει την ανάρτηση βίντεο με περιεχόμενο βίαιο, σεξουαλικό ή ρατσιστικό, αν και, όπως παραδέχθηκε ο Σίστρομ, δεν θα υπάρχει κάποιος μηχανισμός που θα εγκρίνει κάθε βίντεο εκ των προτέρων, προτού αυτό «ανέβει» στο IGTV.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet