Quantcast
THE STREAM

Καντακουζηνό έπαθε ο Μπαρμπαρούσης, είπε «ατελείς λεκτικές υπερβολές» τη χουντίτσα του

Με γράμμα απ’ τη ΓΑΔΑ τονίζει ότι οι δημοκρατικές του πεποιθήσεις δεν έχουν καμία σχέση με όλα όσα του προσάπτουν


THE NEWSROOM · 19 Ιουνίου 2018

Κλιμακώνεται η διασκεδαστικότητα της περίπτωσης του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, πρώην μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, υπό το φως της δίωξης που του ασκήθηκε μετά από το παραλήρημα του στη Βουλή την 16η Ιουνίου. Αυτή τη φορά, ο Καραϊσκάκης της Κακιάς Ελεύθερης Ώρας έβγαλε μια ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου του, στην οποία λέει λίγο-πολύ ότι τα είχε πάρει, τον συνεπήρε το συναίσθημα και ότι δεν υπήρχε νοητική σύλληψη στα όσα είπε.

Μάλιστα στο τέλος αναφέρει ότι τα όσα είπε από το βήμα της βουλής για πραξικόπημα και η κατηγορία που αντιμετωπίζει «είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου», μιας και είναι γνωστά σε όλους τα βαθιά δημοκρατικά φρονήματα που διέπουν τους χρυσαυγίτες.

Αναλυτικά η εντελώς φαντασμαγορική ανακοίνωση με την οποία ο Μπαρμπαρούσης δηλώνει ότι είναι ένας άντρας με λίγο μυαλό, αλλά πολύ πάθος:

Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεστούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων”.

Ο βαθιά συναισθηματικός και παθιάρης βουλευτής κρατείται μέχρι αύριο στη ΓΑΔΑ, οπότε και θα οδηγηθεί στο ανακριτή για να απολογηθεί και να δηλώσει με δάκρυα πόσο σέβεται το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα.

Πηγή: Jailgoldendawn.gr

Best of internet