Quantcast
THE STREAM

Αυτό το σκηνικό που Μακεδονομάχοι μπέρδεψαν τα σύννεφα για δακρυγόνα είναι το installation της δεκαετίας

Θα είναι σαν δακρυγόνα αλλά δεν θα είναι


THE NEWSROOM · 19 Ιουνίου 2018

Aμέτρητα μάλλον θα είναι τα ντοκουμέντα που άφησε πίσω η προχτεσινή ελληνική Ντίσνεϊλαντ στο Πισοδέρι Φλώρινας και στις Πρέσπες, την οποία εξιστορήσαμε χτες με λόγια και εικόνες. Εκεί που νομίζαμε πως έγινε μια καλή μαζευτική της επέλασης της μακεδονικής φάλαγγας, εμφανίστηκε ένα νέο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, του οποίου η σύλληψη και εκτέλεση θα έκανε την κοοπερατίβα Μετέχνιο να κοκκινίσει από ντροπή.

Το αριστούργημα ξεκινάει με μια συζήτηση πάνω στη φύση των ύπουλων media, για να φτάσει πολύ γρήγορα στην επική φάση που οι δύο συνομιλητές προσπαθούν να πείσουν ο ένας τον άλλο πως τα τεράστια σύννεφα στον ουρανό είναι από τη φωτιά που έβαλαν τα ΜΑΤ στο δάσος (το οποίο δεν έκαναν ούτε οι κατσαπλιάδες, προφανώς το χαμηλότερο είδος ανθρώπου). Επειδή αυτά προφανώς δεν είναι αρκετά καρικατούρα, μετά νομίζουν ότι τα σύννεφα είναι σύννεφα από χημικά, ενώ στα καπάκια πέφτει και σπόντα για τα χημικά στον ουρανό – το πιάσατε όλοι έτσι.

Στη συνέχεια, απευθύνεται ευχαριστήριο μήνυμα στον Θεό τον ίδιο που είναι μαζί τους γιατί είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και έλληνες, φυσικά, ενώ αυτοί είναι άθεοι. Μετά τους κατσαπλιάδες, το επόμενο χειρότερο στάδιο είναι φυσικά οι Τούρκοι όπως σχολιάζεται παρακάτω, ενώ γίνεται και η ανακοίνωση των ενισχύσεων, με το ιππικό να είναι φυσικά ο παπάς.

Να σημειωθεί εδώ πως το σχόλιο «Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ» είναι κάτι που αξίζει να γίνει meme από μόνο του, όπως και η κραυγή «ανεβείτε πάνω πάνω οι άντρες», η οποία υποδεικνύει μια σχετική απροθυμία για θυσία στις τάξεις του στρατεύματος. Για να ολοκληρωθεί το installation, ο τύπος που είναι πιο πίσω από όλους κραυγάζει «Δεν κάνουμε πίσω, η Μακεδονία είναι δική μας», μαζί με διάφορες άλλες πολεμικές κραυγές.

Το αριστουργηματικό αυτό απόσπασμα της ΕφΣυν είναι από μεγαλύτερο video το οποίο ανήκει στο επαρχιακό Verianet.gr. Να σημειωθεί πως παρά τις φήμες πως στο Πισοδέρι έγινε εθνοκάθαρση διαδηλωτών, τα ΜΑΤ το έβγαλαν άκοπα με 14 τραυματίες συνολικά, οι 7 εκ των οποίων ήταν αστυνομικοί. Ένα απλό πρωί Τρίτης στις Σκουριές δηλαδή.

(πηγή)

Best of internet