Quantcast
THE STREAM

Το 2020 παραδίνεται το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης γιατί όλα τα αστεία κάποτε τελειώνουν

Έτοιμη μέχρι το 2020 θα είναι η βασική γραμμή του ΜΕΤΡΟ, ενώ το 2021 θα είναι έτοιμη και η επέκταση ως Καλαμαριά


THE NEWSROOM · 18 Ιουνίου 2018

Όλο και πιο κοντά στο τέλος των κλασσικών πια αστείων για το Μετρό της συμπρωτεύουσας φαίνεται πως φτάνουμε αγαπητές φίλες και φίλοι. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., καθηγητής, Γιάννης Α. Μυλόπουλος, το βασικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης υποδεικνύει πως η βασική γραμμή θα έχει παραδοθεί μέχρι το 2020 και η επέκταση προς Καλαμαριά ως το 2021.

Οι δηλώσεις του κ. Μυλόπουλου έγιναν μετά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτό το ΠΣΚ στους σταθμούς “Παπάφη”, “25ης Μαρτίου” και “Αμαξοστάσιο”. Το νόημα τους ήταν να μπορέσει ο κόσμος να δει από κοντά και να πιστέψει ότι θα γίνει το θαύμα αυτό, ενώ οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν εκθέσεις φωτογραφίας, την παράσταση “Μαύρη Κωμωδία” του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών και τη συναυλία στο “Αμαξοστάσιο” με τη συμμετοχή των “ThesSAXlonikisaxophonequartet”.

Επίσης, κάποια στατιστικά για το πόσο…τραίνο πάει το έργο, ο chief της Αττικό Μετρό Α.Ε. δήλωσε ότι για τη βασική γραμμή έχουν ολοκληρωθεί οι σήραγγες σε ποσοστό 100%, το οικονομικό αντικείμενο σε ποσοστό 59%, τα έργα Πολιτικού Μηχανικού σε σε ποσοστό 86%, τα αρχιτεκτονικά σε ποσοστό 58% και τα ηλεκτρομηχανολογικά σε ποσοστό 9%. Επίσης, οι σιδηροτροχιές είναι στη θέση τους  τον Ιούνιο του 2019, το πρώτο τρένο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2019, το Αμαξοστάσιο θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2019 και το μετρό θα ξεκινήσει να λειτουργεί δοκιμαστικά στο τέλος του 2019.

Όπως τόνισε ο κ. Μυλόπουλος, “Το έργο της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης οδεύει προς το τέλος, όσο και αν κάποιοι δεν αντέχουν να το παραδεχθούν“. Πρόσθεσε επίσης ότι σιγά και τα εργοτάξια απομακρύνονται από τις θέσεις που είχαν καταλάβει, με αποτέλεσμα να χαλαρώνει η κίνηση στους διάφορους δρόμους που πλήττονταν.

Για να ανοίξει μάλιστα η όρεξη τώρα που το Μετρό έρχεται, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. είπε το εξής:

“Mετά και την αυτοψία των επικεφαλής της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη – και σε πείσμα πολλών- ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του έργου των επεκτάσεων από κοινοτικούς πόρους είναι ανοιχτός”.

Mε λίγα λόγια, ετοιμαστείτε για ERGA.

Best of internet