Quantcast
THE STREAM

Kαρατζαφέρη έπαθε η Βαυαρία, με σταυρούς θα γεμίσουν όλα τα δημόσια κτίρια

Θυμηθείτε: τα δικά μας σκουπίδια μπορεί να είναι χρυσός για κάποιον άλλον


THE NEWSROOM · 5 Ιουνίου 2018

Φωτογραφία: REUTERS/Fabrizio Bensch

Μπορεί στην Ελλάδα να μην περπάτησε πολύ, αλλά στη Βαυαρία θριαμβεύει το πολιτικό ρεύμα του καρατζαφερισμού, αγαπητοί φίλοι, όπως τουλάχιστον συμπεραίνουμε από την πρόσφατη απόφαση του γερμανικού κρατιδίου να τοποθετήσει σε όλα τα δημόσια κτίρια κάτι σταυρούς ΝΑ, με το συμπάθιο.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου τέθηκε σε εφαρμογή διάταγμα που διασαφηνίζει ότι δημόσια κτίρια όπως περιφερειακά υπουργεία, δικαστήρια, αστυνομικά τμήματα κτλ θα κοσμούνται υποχρεωτικά από τεράστιους σταυρούς, οι οποίοι θα τοποθετούνται, φυσικά, σε περίοπτη θέση.

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, δικαιολόγησε αυτή τη ΓΑΜΑΤΗ ιδέα ως μια προσπάθεια να «αναγνωριστεί μία ταυτότητα και να επιτραπεί η έκφραση ενός ιστορικού και πολιτιστικού αποτυπώματος».

Το διάταγμα αυτό έχει προκαλέσει ένα σκασμό αντιδράσεις και όχι μόνο από αυτούς που όλοι περιμέναμε. Στην απόφαση αυτή έχει αντιδράσει και η Γερμανική Εκκλησία η οποία εν ολίγοις θεωρεί μαλακία να βάζουμε σταυρούς όπως να είναι, ειδικά όταν αυτό γίνεται για πολιτικούς σκοπούς. «Σφετερισμό του σταυρού στο όνομα του κράτους» είπε ο γερμανός Καρδινάλιος, αγαπητοί φίλοι, γιατί ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους θα παίξει μάλλον με πρωτοβουλία της Εκκλησίας.

Άλλωστε, αν κάποιος διαφωνεί θα μπορούσε πάντα να σφραγιστεί και με πυρακτωμένο σταυρό.

Best of internet