Quantcast
THE STREAM

Στη Φλώρινα το πρώτο τρακάρισμα Tesla Model 3 στην Ευρώπη

Φλώρινα – Tesla: 1-0


THE NEWSROOM · 28 Μαΐου 2018

Το πρώτο τροχαίο αυτοκινητιστικό ατύχημα με ένα Tesla Model 3 σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Ε65 κοντά στη Φλώρινα, όταν το αυτοκίνητο κινούταν με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης (Autopilot) και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες εξετράπη της πορείας του και αγκάλιασε με 120 χιλιόμετρα στα διαχωριστικά κιγκλιδώματα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, You You Xue που καταγράφει την πορεία του στην σελίδα Tesla Model 3 Roadtrip, είχε ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με σκοπό να γυρίσει τον κόσμο με το Tesla Model 3 και ήδη είχε περάσει από είκοσι πέντε χώρες.

Όπως δηλώνει ο ίδιος το οδόστρωμα της περιοχής ή κάποιο δικό του λάθος δεν ήταν η αιτία για το ατύχημα καθώς το αυτοκίνητο εξετράπη ξαφνικά της πορείας του, χωρίς καμία ένδειξη ή προειδοποίηση. Ο ίδιος δεν κατάφερε να το επαναφέρει, γιατί όπως επισημαίνει κοιτούσε το σύστημα πλοήγησης στο κινητό του τηλέφωνο. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να τραυματιστεί.

To περιστατικό όπως είναι λογικό είναι αφορμή για εκτεταμένη ιντερνετική μανούρα στα social media του You You Xue καθώς εν αναμονή της επίσημης απάντησης της Tesla εκατοντάδες υποστηρικτές της μπινελικώνουν τον ίδιο για τις οδηγικές του ικανότητες κατηγορώντας τον μέχρι και για εσκεμμένη πρόκληση βλάβης.

Το Tesla Model 3 είναι το τέταρτο κατά σειρά ηλεκτροκίνητο αμάξι της Tesla Motors που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και η τιμή του στην Long Range έκδοση ανέρχεται στα 37.500 ευρώ με το επιπλέον σύστημα Autopilot να έρχεται έξτρα στα 4.200 ευρώ.

Ο You You Xue που αφού εφτάσε στη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι είναι χαρούμενος που βρέθηκε σε μια αδερφή πόλη του San Fransisco (είναι γνωστοί οι πανάρχαιοι δεσμοί φιλίας μεταξύ Σαλούγκας και Θεσσαλονίκης της Καλιφόρνια) και υποσχεται να συνεχίσει το Road Trip του με το Tesla Model 3, απτόητος από την κακοτυχία που βρήκε στους ελληνικού δρόμους.

Taking one last ride in my Model 3. I'm sad guys, I loved this car and the adventures that came along with it. Thank you for being a part of it. No matter what happens after today I'll remember this experience for a lifetime.

Gepostet von Tesla Model 3 Road Trip am Samstag, 26. Mai 2018

H σκέψη μας στο προφητικό tweet του προέδρου της καρδιάς μας, μπορεί να είναι απολύτως άσχετο με το περιστατικό αλλά είχε έγκαιρα προειδοποιήσει:

Best of internet