Quantcast
THE STREAM

Με μια αγρυπνία στα γρήγορα θα απελευθερώσει τους δυο στρατιωτικούς ο Άνθιμος

Με το μέτωπο ενάντια σε gay pride και ελληνοτουρκικά δεν προλαβαίνουν να κοιμούνται οι πιστοί στη συμπρωτεύουσα


THE NEWSROOM · 26 Μαΐου 2018

Άλλη μια αγρυπνία διοργανώνει ο πολυμήχανος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οπόιος αυτή τη φορά προετοιμάζει σκληρή προσευχή και κατάνυξη για τον επαναπατρισμό των δύο στρατιωτικών που κρατούνται από τις Τουρκικές Αρχές.

Όπως βλέπουμε στην αφίσα που παρουσιάζει τους δύο στρατιωτικούς με φόντο την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης το ποίμνιο του Άνθιμου καλείται να προσέλθει στο ναό και να προσευχηθεί «για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άνθιμος κρατάει τους πιστούς του ξύπνιους για την επίτευξη κάποιου ανώτερου σκοπού. Θυμίζουμε ότι πέρυσι, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είχε ξενυχτίσει προσευχόμενος να σταματήσουν να υπάρχουν γκέη.

Πάντως σε αυτή την αγρυπνία, για σβήσιμο, η μητρόπολη επιφυλάσσει ένα μνημόσυνο στον αδικοχαμένο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνο ΙΕ του Παλαιολόγου.

Πληροφορίες που θέλουν την οικογένεια του Παλαιολόγου να ζητά αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στην UNICEF δεν επαληθεύονται.

Best of internet