Quantcast
THE STREAM

Μέχρι και στην Κύπρο μπορεί να γίνει η Eurovision εάν οι χώρες μποϊκοτάρουν την Ιερουσαλήμ

Σύμφωνα με την EBU, τo «ραντεβού στην Ιερουσαλήμ» δεν έχει ενθουσιάσει τις συμμετέχοντες χώρες


THE NEWSROOM · 26 Μαΐου 2018

Μπορεί η Eurovision του 2018 να ολοκληρώθηκε με νικήτρια την αποστολή του Ισραήλ, ωστόσο φαίνεται ότι δεν είναι ακόμη σίγουρο το μέρος στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση του 2019 και βασικός λόγος έχει να κάνει με την κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ και την Παλαιστίνη.

Όσο ακόμα ο κόσμος προσπαθεί να καταλάβει που σταματάει το γλέντι της Eurovision και που ξεκινάει το ξέπλυμα της κυβέρνησης του Ισραήλ, η EBU μάλλον αναγκάζεται μετά από πολλά παράπονα να σκεφτεί την περίπτωση της αλλαγής της τοποθεσίας διοργάνωσης της επόμενης Eurovision, εξετάζοντας ακόμη και την εναλλακτική της Κύπρου και της Αυστρίας.

Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 δεν θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ, εάν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαθα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.   

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο. Επιπλέον, ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision στο twitter ανέβασε πριν από λίγες μέρες ένα tweet με το οποίο ζητάει από τους φανς του θεσμού να μη βιαστούν να κλείσουν εισιτήρια από τώρα και να περιμένουν ενημέρωση για το που και πότε θα γίνει τελικά ο διαγωνισμός:

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.   

Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

O χρόνος θα δείξει εάν η eurovision τελικά θα αποδειχτεί Fuego στην επικοινωνιακή στρατηγική του Ισραήλ και στα σχέδιά του για την Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet