Quantcast
THE STREAM

Η νέα (προεκλογική) καμπάνια της ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό Black Mirror για τους μικρούς της φίλους

Τριπάρετε μαζί μας με τη νέα σπαρταριστή εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας


THE NEWSROOM · 23 Μαΐου 2018

Πολλά εγκλήματα (κυρίως αισθητικής φύσης) έχουν γίνει κατά καιρούς, αγαπητοί φίλοι, από πολιτικά κόμματα που προσπαθούν να προσεγγίσουν τους νέους ψηφοφόρους ενόψει εθνικών εκλογών. Και παρότι το σύνηθες μοτίβο είναι το «εγώ θα κάτσω εδώ με τη νεολαία», η Νέα Δημοκρατία αυτή τη φορά έκανε τομή στην επικοινωνιακή πολιτική,  με μία εκστρατεία που δεν είμαστε σίγουροι αν καλεί σε συμμετοχή στις εκλογές ή σε επιχείρηση-πυραμίδα.

Στη ιστοσελίδα της, η καμπάνια «Χιλιάδες Φωνές» αυτοπροσδιορίζεται ως ένα «διαδικτυακό κίνημα ασυμβίβαστων ενεργών πολιτών, που μάχεται για αλλαγές στην Ελλάδα». Οκ, θλιβερό αλλά όχι πολύ cringe, ακόμα.

Στο μανιφέστο που βρίσκουμε πάλι στην ιστοσελίδα τους, το «διαδικτυακό κίνημα» της Νέας Δημοκρατίας θα μας εξηγήσει σε κάμποσες λέξεις πόσο γαμάει η ελεύθερη αγορά για να καταλήξει στο: «Ο πολιτικός που μας εκφράζει σήμερα για 12 λόγους, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι ο μόνος που μας καταλαβαίνει και αγωνίζεται με συνέπεια για το όραμά μας. Είναι ο μόνος που δε φοβάται να συγκρουστεί με ό,τι μας κρατάει πίσω και το έχει αποδείξει. Ο Κυριάκος είναι ο μόνος που μπορεί στα αλήθεια να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού και να μας βγάλει από το σημερινό τέλμα». Πολύ θλιβερό και αρκετά cringe, αλλά μισό λεπτό, παίζουν και χειρότερα.

Όπως, για παράδειγμα, η στήλη «ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΟΝΤΟΥΣ», ό,τι πιο δυστοπικό έχουν αντικρύσει τα μάτια μας το τελευταίο διάστημα, αγαπητοί φίλοι. Εκεί το κίνημα «Χιλιάδες Φωνές» υπόσχεται ότι τα πιο ενεργά μέλη, που θα κοινοποιούν άφθονο υλικό με Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη, θα κερδίζουν ΠΟΝΤΟΥΣ για ηθική επιβράβευση.

Με μία γρήγορη ματιά βλέπουμε ότι πολλούς πόντους κερδίζεις με κοινοποιήσεις και memes, ενώ παίζει έξτρα επιβράβευση με τρεις πόντους για κάθε Like που θα παίρνεις, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται,  ο Κυριάκος θα είναι εκεί, να επιτηρεί τα ποστάκια σου.

Όπως και να ‘χει, με ηθική επιβεβαίωση δεν πας πουθενά, ίσως θα ήταν προτιμότερος κάποιος ατμοκαθαριστής ή ψυγειοκαταψύκτης.

 

 

Best of internet