Quantcast
THE STREAM

Iσπανίδες καλόγριες στηρίζουν θύμα βιασμού, το Βατικανό τους λέει να κόψουν το Facebook

Τους ζήτησε να μπαίνουν λιγότερο στο Internet και να κάνουν πιο διακριτική χρήση των social media


THE NEWSROOM · 16 Μαΐου 2018

Μία διακριτική επίπληξη με μπόλικα αμένσιοτα έκανε το Βατικανό στις καλόγριες για τον τρόπο τον οποίο χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλοηγούνται στο Internet.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο που κυκλοφόρησε, τις ενημέρωσε ότι μπορούν μεν να χρησιμοποιούν το Facebook και το Twitter, αλλά ότι πρέπει να το κάνουν με διακριτικότητα. Επίσης, σύμφωνα πάλι με το έγγραφο, το Βατικανό τους επιτρέπει να ενημερώνονται και να διαβάζουν νέα απ΄ όλο τον κόσμο, αλλά τις συμβούλευσε να προσέχουν τι διαβάζουν.

Γενικά, η προτροπή ήταν να γίνεται όσο το δυνατόν μικρότερη χρήση του ίντερνετ και των social media, αφού όπως αναφέρει η ανακοίνωση «θολώνουν τον στοχαστικό τους κόσμο με “θόρυβο, νέα και λόγια”.

Οι «συμβουλές» αυτές έρχονται περίπου τρεις εβδομάδες μετά τη διαδικτυακή διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν ισπανίδες καλόγριες, μετά την απόφαση του δικαστηρίου στη Ναβάρα (βόρεια Ισπανία) να απαλλάξει πέντε άντρες από την κατηγορία του ομαδικού βιασμού έφηβης.

Αυτοί οι πέντε άντρες τράβηξαν σε βίντεο το βιασμό και αργότερα το ανέβασαν σε ομάδα του Whats App, κάνοντας «πλακίτσα» με το περιστατικό. Ωστόσο, το δικαστήριο τους καταδίκασε απλά για σεξουαλική επίθεση, ένα έγκλημα που επισύρει αρκετά μικρότερες ποινές.

Οι καλόγριες, που πληροφορήθηκαν για το περιστατικό μέσω internet, έκαναν τότε την παρακάτω ανάρτηση, κάτι που προφανώς ενόχλησε το Βατικανό:

Ζούμε εκτός της κοινωνίας, φοράμε ένα ράσο σχεδόν μέχρι τους αστραγάλους, δεν βγαίνουμε το βράδυ (εκτός και αν συμβεί κάτι έκτακτο), δεν πηγαίνουμε σε πάρτυ, δεν πίνουμε αλκοόλ και έχουμε δώσει όρκο αγνότητας. Αυτή είναι μία επιλογή που έχουμε κάνει εμείς και δεν μας κάνει ούτε καλύτερες ούτε χειρότερες, αν και παραδόξως μας κάνει περισσότερο ελεύθερες και ευτυχισμένες από πολλούς. Και επειδή είναι μία επιλογή που πήραμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ, θα υποστηρίξουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας το δικαίωμα των γυναικών να κάνουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ το αντίθετο χωρίς να τις κρίνουν, να τις ασκούν βία, να τις κάνουν να φοβούνται, να τις δολοφονούν ή να τις υποτιμούν γι’ αυτό.
ΑΔΕΡΦΗ, ΕΓΩ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ.

Nosotras vivimos en clausura, llevamos un hábito casi hasta los tobillos, no salimos de noche (más que a Urgencias), no…

Gepostet von Patricia Carmelitas Hondarribia Noya am Donnerstag, 26. April 2018

Και αυτό είναι από τα πιο γαμάτα πράγματα που έχουμε διαβάσει τελευταία.

Best of internet