Quantcast
THE STREAM

Υποθαλάσσιο Λευκό Πύργο απέκτησε η Θεσσαλονίκη μετά τις βροχές

Έντονα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις, ακινητοποιημένοι οι συρμοί του μετρό Θεσσαλονίκης


THE NEWSROOM · 11 Μαΐου 2018

Oι έντονες βροχοπτώσεις στην Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι επηρεάζουν δημιουργικά τα ξακουστά τοπόσημα της πόλης, όπως για παράδειγμα τον Λευκό τον Πύργο, του οποίου το πρώτο επίπεδο έγινε υποθαλάσσιο για μερικές ώρες, λειτουργώντας ως μια παιχνιδιάρικη pop-up αναθεώρηση του δημόσιου χώρου.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο thestival.gr, ο Λευκός Πύργος παραμένει κλειστός από εχτές, όταν η βροχή πλημμύρισε την είσοδο του μνημείου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον πύργο επισκέπτες κατά την διάρκεια επίσκεψης εκπαιδευτικής εκδρομής σχολείου. Οι επισκέπτες προφανώς είχαν το προνόμιο να βιώσουν ρεαλιστικά την αίσθηση του εγκλωβισμού στον Πύργο που παλαιότερα λειτουργούσε ως κρατητήριο, μέχρι που οι υπεύθυνοι του μνημείου ειδοποίησαν τις αρχές και στο σημείο μετέβη περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και πυροσβεστικό όχημα για να αντλήσει το νερό.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ– ΜΠΕ η προϊσταμένη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, δεν είναι γνωστό αν ο Λευκός Πύργος θα ανοίξει αύριο, καθώς οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Kατά τ’ άλλα, μετά την ταλαιπωρία που έχει υποστεί η συμπρωτεύουσα με τις διακοπές παροχής νερού, ίσως να είναι χρήσιμες όλες αυτές οι ποσότητες βροχής, όπως σε αυτή την περίπτωση όπου δύο Θεσσαλονικείς άδραξαν την ευκαιρία για να κάνουν επιτέλους ένα ντουζάκι.

Πόσο τρέλα πουλάνε ;;;

Gepostet von Dimitris Da am Donnerstag, 10. Mai 2018

Best of internet