Quantcast
THE STREAM

Αγιασμό στα καρμπιρατέρ των πιστών έκανε και φέτος εκκλησία στο Ναύπλιο

Το θείο σέρβις έγινε τόσο στα ΙΧ όσο και στις μηχανές των πιστών


THE NEWSROOM · 9 Μαΐου 2018

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στη χώρα ας βρίσκονται σε πλήρη άνθιση, παρά τις συντεταγμένες προσπάθειες των κληρικών για τον περιορισμό του φόρου αίματος στην άσφαλτο.

Σήμερα, 9 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου προστάτη των οδηγών, οι παπάδες βγήκαν από τις εκκλησίες και με όπλο τους τον αγιασμό και κάμποσα τσαμπιά βασιλικού, έκαναν έναν επαναληπτικό αγιασμό σε ΙΧ, μηχανάκια, ταξί και ασθενοφόρα, μήπως και σταματήσουν να τρακάρουν, ή μήπως σταματήσουν να τρέχουν λάδια, να χαλάνε τα μπουζί και να καίγονται οι φλάτζες.

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, το καπό πρέπει να είναι ανοιχτό, διότι ο αγιασμός μπορεί να διαπεράσει το μεταλλικό περίβλημα των κυλίνδρων του κινητήρα, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να διαπεράσει το μεταλλικό καπό, το οποίο είναι ενισχυμένο με σατανικό επίχρισμα, προφανώς για μεγαλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ,

Ο Ιερέας Κωνσταντίνος Σέρρος, αγιάζει μηχανάκια και οδηγούς με Αγιασμό κατά την εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου προστάτη των οδηγών , Τετάρτη 9 Μαΐου 2018. Κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος παρακολουθεί την λειτουργία του Αγίου Χριστοφόρου ,στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο, όπου μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Ιερέας τελεί την ακολουθία του Αγιασμού και ευλογεί τα οχήματα και τους οδηγούς.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Για περαιτέρω προστασία, προτείνουμε να εφαρμόσετε στο όχημά σας και αυτό το ελληνορθόδοξο ξόρκι που ισοδυναμεί με θείο σέρβις:

«Άγιε Μεγαλομάρτυς του Θεού Χρυστοφορε πολύαθλε, πριν κρατήσω σήμερα το τιμόνι στα χέρια μου, Σε ικετεύω· με τη Μαρτυρική σου παρρησία προς τον Χριστό, βοήθησε με να διέλθω αβλαβώς όλους τους κίνδυνους της ασφάλτου, έχοντας Σε δίπλα μου αρωγό και Προστάτη μου. Κράτησε μαζί μου στιβαρά το τιμόνι καv φώτιζε με να οδηγώ ψύχραιμα, συνετά, πειθαρχημένα, ειρηνικά ευγενικά και με πλήρη συναίσθηση της οδηγητικής ευθύνης. Δώσε μου μάτια προσεκτικά καv επαγρύπνηση ανύστακτη, ώστε καμία ενέργειά μου να μην απειλήσει την Ζωή ‘η την υγεία των άλλων. Αλλά και από τις απροσεξίας των άλλων αυτοκινητιστών προστάτευσε με ,Άγιε Προστάτη των (επικαλουμένων Σε με πίστη) οδηγών.»

Best of internet