Quantcast
THE STREAM

Tη δυνατότητα να ψάχνουν τις πιο κρυφές selfie σας έχουν ειδικοί υπάλληλοι του Facebook

H πρόσφατη αποκάλυψη της Wall Street Journal για το Facebook και έξτρα Luben αποκαλυπτική πληροφορία


THE NEWSROOM · 7 Μαΐου 2018

Ετοιμαστείτε να χάσετε τα μυαλά σας, αγαπητοί φίλοι, με αυτή την καινούργια αποκάλυψη που έρχεται από την Wall Street Journal και αφορά στη λειτουργία το Facebook. Σήμερα μάθαμε, λοιπόν, ότι το Facebook έχει ένα «backdoor», με το οποίο μία ομάδα υπαλλήλων στο εσωτερικό της εταιρείας έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στους λογαριασμούς μας και τσεκάρει ό,τι γουστάρει.

Το ζήτημα εδώ είναι εσείς δεν θα μάθετε ποτέ ότι έπαιξε αυτό, εκτός και αν δουλεύετε για το Facebook. Σε αυτή την περίπτωση θα εμφανιστεί ένας μικρός συναγερμός με το όνομα «ο συναγερμός του Sauron».

Το Facebook ισχυρίζεται ότι η ομάδα των υπαλλήλων που έχει πρόσβαση στα δεδομένα περίπου 2.2 δισ. χρηστών είναι πολύ μικρή και ότι έχουν ήδη απολυθεί κάποιοι που έκαναν κακή χρήση αυτού του backdoor.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στην Wall Street Journal: «Στη σκέψη πώς μπορούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο για όλους, υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτούμε – για παράδειγμα, πώς μπορούμε να αποφύγουμε την παρεμπόδιση κακόβουλων πράξεων ή την παρεμπόδιση του έργου των υπαλλήλων της εταιρείας για την πρόληψη της πραγματικής βλάβης σε περιπτώσεις κακοποίησης ή άλλες, πιο ευαίσθητες περιπτώσεις».

Εντωμεταξύ, τώρα που το σκεφτόμαστε καλύτερα, μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι ο συναγερμός για τους υπαλλήλους της εταιρείας ονομάζεται «Sauron».

Sauron =Σαύρον= 

 

 

 

Best of internet