Quantcast
THE STREAM

Μαθήματα ανθρωπιάς δίνει αυτή η συμμορία που πουλούσε κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα

Τα τσέπωναν από τα ελληνικά νοσοκομεία και τα μεταπουλούσαν στο εξωτερικό σε υπερδιπλάσιες τιμές


THE NEWSROOM · 5 Μαΐου 2018

Ένα σκασμό λεφτά έβγαλαν τα προσφάτως συλληφθέντα μέλη της συμμορίας που υπεξαιρούσαν αντικαρκινικά φάρμακα από δημόσια ελληνικά νοσοκομεία και τα μεταπουλούσαν σε Γερμανία, Ελβετία και Ιταλία σε υπερδιπλάσια τιμή.

Περίπου 25.000.000 ευρώ απέδωσε ο κυνισμός και η σκατοψυχιά των μελών, τα οποία ανέρχονται στα 21 και συνελήφθησαν πρόσφατα από τις αρχές.

Η φάση είναι ότι δύο γαστρεντερολόγοι συνταγογραφούσαν φάρμακα σε ανύπαρκτους ασθενείς, ενώ δύο νοσηλεύτριες στο Λαϊκό Νοσοκομείο υπεξαιρούσαν τα φάρμακα, χορηγώντας πολλές φορές μικρότερη ποσότητα από την ενδεδειγμένη σε καρκινοπαθείς, αδιαφορώντας για την κατάσταση της υγείας τους.

Κομβικό ρόλο είχε και ο λεγόμενος «Αιγύπτιος», 70χρονος φαρμακοποιός που ζούσε στη Γερμανία και διοχέτευε μέσω του φαρμακείου του τα αντικαρκινικά φάρμακα.

Μέχρι να αποσταλούν τα φάρμακα στο εξωτερικό και να καταλήξουν σε κάποιο φαρμακείο, τα μέλη της συμμορίας είχαν φροντίσει να βρουν διάφορες καβάτζες στην Ελλάδα για να τα φυλάνε σε ένα ψυχρό περιβάλλον.

Κάπως έτσι, η αστυνομία βρήκε φάρμακα στα σπίτια των μελών της συμμορίας, σε ένα λουλουδάδικο στο Παγκράτι και σε ένα ιχθυοπωλείο στην Καλλιθέα.

Best of internet