Quantcast
THE STREAM

Θεαματική διάσωση ενός άτυχου φιδιού που βρέθηκε στο Αγρίνιο συγκινεί και τους πιο άκαρδους

Οι σκέψεις όλων μας πάνε σε όσους έμειναν πίσω


THE NEWSROOM · 4 Μαΐου 2018

Oι φίλοι-φίδια είναι πολύ χειρότεροι από τα actual φίδια, είναι γνωστό αυτό. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ένα άκακο είδος φιδιού το οποίο είχε την τρομερή ατυχία να βρεθεί σε μια πολυκατοικία στην καρδιά της συμπρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως διαβάζουμε στο agriniopress, η ασυνήθιστη διάσωση έλαβε χώρα στην πιλοτή μιας αγρινιώτικης πολυκατοικίας, μέσα στην πόλη του Αγρινίου, όπου βρέθηκε ένας «Λαφιάτης του Ασκληπιού» , το “ιερό” φίδι όπως το αποκαλούσαν στην αρχαία Ελλάδα αλλά και σε άλλους πολιτισμούς.

Ο διασώστης της οργάνωσης Anima Wildlife, ο οποίος έφτασε στο σημείο μαζί με την πυροσβεστική, δυσκολεύτηκε λίγο να το βγάλει έξω γιατί το φίδι-σφιγκτήρας κρυβόταν, αλλά τελικά το κατάφερε, όση ώρα προσπαθούσε να εξηγήσει στους κατοίκους και τους γείτονες της πολυκατοικίας για το είδος του φιδιού. Τελικά όπως διαβάζουμε στην περιγραφή του βίντεο, το άτυχο φίδι «απελευθερώθηκε σε ασφαλές περιβάλλον για μια νέα αρχή».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη καταγραφή του είδους στην πόλη του Αγρινίου καθώς την πρώτη φορά, κάποιος, δυστυχώς το είχε σκοτώσει.

Best of internet