Quantcast
THE STREAM

Αυστραλία: Κάγκουρας τουρίστας νιώθει τη δικαιοσύνη στη γροθιά ενός καγκουρό

Τα άγρια ζωάκια έχουν αρχίσει να εκνευρίζονται με τις καγκουροσέλφι


THE NEWSROOM · 2 Μαΐου 2018

Εάν η Αυστραλία δεν ήταν hoax, τότε θα ήταν γεμάτη με ζωάκια και έντομα έτοιμα να σας κάνουν κακό με ένα σωρό τρόπους. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αυξανόμενες επιθέσεις καγκουρό σε τουρίστες, σε μια περιοχή λίγο έξω από το Σίδνεϊ, η οποία έχει γίνει τουριστική ατραξιόν για όλους όσοι θέλουν να έχουν μια selfie με ένα καγκουρό πάσει θυσία.

Η τελευταία καταγεγραμμένη επίθεση καγκουρό εναντίον επισκεπτών, οδήγησε τον άτυχο τουρίστα στο νοσοκομείο της Νέας Νότιας Ουαλίας και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις για τη λήψη μέτρων όσον αφορά στη σίτιση, ή στην προσέγγιση των άγριων ζώων.

Τα καγκουρό που συχνάζουν στην περιοχή του Νοσοκομείου Μόρισετ, δύο ώρες μακριά από το Σίδνεϊ, προσελκύουν κάθε εβδομάδα χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι προσπαθούν να τα δελεάσουν με καρότα για να τα φωτογραφίσουν. Ωστόσο η φάση με τα καρότα και τα καγκουρό μοιάζει να βγαίνει εκτός ελέγχου, με ολοένα αυξανόμενους τραυματισμούς από τα έξαλλα πλέον καγκουρό.

Όπως διαβάζουμε στο BBC, οι τοπικοί φορείς υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα έχει κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια μετά από ένα άλμα στον αριθμό των επισκεπτών, αφού στο Instagram, στο Facebook και σε blogs υπάρχουν άπειρες συμβουλές για το πού θα πετύχετε την τέλεια “Roo selfie”. Τελικά τα καγκουρό σιτίζονται από χιλιάδες τουρίστες κάθε εβδομάδα και αλλάζουν τη φυσική τους συμπεριφορά, περιμένοντας και τελικά να απαιτώντας φαγητό. Τότε είναι που γίνονται επικίνδυνα.

Hello kangaroo 💕

Gepostet von Anita Bielaszka am Montag, 20. Februar 2017

Μια από τους επισκέπτες που δέχθηκε επίθεση από καγκουρό ήταν η Anita Bielaszka. Όπως πολλοί άλλοι τουρίστες, λέει ότι αγνοούσε εντελώς τους πιθανούς κινδύνους.

«Δεν γνωρίζαμε ότι δεν πρέπει να τα ταΐσουμε», δήλωσε στο BBC. «Όλοι το έκαναν και έτσι πιστεύαμε ότι θα είναι εντάξει να το κάνουμε κι εμείς. Ένα από τα μεγάλα καγκουρό μου επιτέθηκε και όλοι φοβήθηκαν. Οι παρευρισκόμενοι πήραν τα παιδιά τους και έφυγαν.»

Η κ. Bielaszka τελικά τη γλίτωσε με μια ζόρικη ουλή στο πόδι της. Ωστόσο, οι φωτογραφίες που παρέδωσε ο ένας βουλευτής της Αυστραλίας στο BBC δείχνουν μερικούς τραυματισμούς από τους τελευταίους μήνες οι οποίοι δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι τα καγκουρό είναι ζόρικοι κάγκουρες, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν είναι ζωάκια ιδανικά για selfies.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες που παρέδωσε ο κ. Piper για μερικούς τραυματισμούς από τους τελευταίους μήνες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ένα καγκουρό μπορεί να προκαλέσει πολλές ζημιές.

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες καγκουρό έχουν κλωτσήσει ανθρώπους, τους έχουν γρατζουνίσει στο πρόσωπο, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έχουν παίξει και μπουνιές, προκαλώντας σοβαρά τραύματα, όπως στην πρόσφατη περίπτωση ενός τουρίστα ο οποίος χρειάσθηκε να κάνει 17 ράμματα στο πρόσωπο.

 

Best of internet