Quantcast
THE STREAM

Μετά τις σακούλες και τα καλαμάκια, η Ε.Ε. έρχεται τώρα για τα πλαστικά σας πιάτα

Το ελληνικό πανηγύρι δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο


THE NEWSROOM · 2 Μαΐου 2018

Όταν ήρθαν να πάρουν τις πλαστικές σακούλες, δεν αντιδράσαμε- δεν ήμασταν πλαστική σακούλα. Όταν ήρθαν να πάρουν τα πλαστικά καλαμάκια, δεν αντιδράσαμε- δεν ήμασταν πλαστικό καλαμάκι. Τώρα που έρχονται να πάρουν τα πλαστικά πιάτα δεν θα αντιδράσουμε και πάλι, γιατί το πλαστικό είναι ο πιο ζόρικος ρύπος και καλά θα κάνουν να τον ελαττώσουν όσο περισσότερο γίνεται.

Σύμφωνα με τον Der Spiegel, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα απαγορευτούν και τα πλαστικά πιάτα μιας χρήσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να προτείνει την απαγόρευση για τα επιτραπέζια σκεύη μίας χρήσης από πλαστικό, σύμφωνα με μια έκθεση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Wirtschaftswoche», έτσι θα μειωθεί η ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων. Ακόμη και τα καλαμάκια ή τα μαχαιροπήρουνα από πλαστικό μάλλον μπαίνουν και αυτά στη λίστα με τα απαγορευμένα προϊόντα πλαστικών.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Κομισιόν εξακολουθεί να εργάζεται στο θέμα της απαγόρευσης πλαστικών προϊόντων, ωστόσο απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την έκθεση. Σύμφωνα με τον προκαταρκτικό προγραμματισμό της Επιτροπής, οι νέες προτάσεις για την πρόληψη των πλαστικών αποβλήτων θα υποβληθούν το νωρίτερα στις 23 Μαΐου.

Σημειώνεται για να απαγορευτούν και τα πλαστικά πιάτα θα πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση από τα κράτη μέλη και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 26 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων συσσωρεύονται κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από αυτά μόνο το 30% συλλέγεται για ανακύκλωση, το υπόλοιπο 70% κατευθύνεται σε χωματερές, σε αποτεφρωτήρες ή στο περιβάλλον.

Best of internet