Quantcast
THE STREAM

Λάλησε ο Kanye West, πιστεύει ότι οι μαύροι έκατσαν 400 χρόνια σκλάβοι από μόνοι τους

Και ένας δημοισογράφος επιχείρησε να του εξηγήσει γιατί λέει μαλακίες


THE NEWSROOM · 2 Μαΐου 2018

Μία ψύχραιμη τοποθέτηση έκανε προσφάτως ο Kanye West σε συνέντευξή του στο TMZ, όπου είπε ότι τα 400 χρόνια δουλείας των μαύρων ήταν «επιλογή», γιατί πράγματι δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο στον κόσμο από το να υπηρετείς ένα μάτσο γκρίνγκο.

«Όταν ακούτε για δουλεία για 400 χρόνια [..] Για 400 χρόνια; Αυτό ακούγεται σαν επιλογή. Ήσασταν εκεί για 400 χρόνια… Είναι σαν να υπήρξαμε διανοητικά στη φυλακή. Μου αρέσει η λέξη φυλακή επειδή η δουλεία απευθύνεται άμεσα στην ιδέα των μαύρων. Η δουλεία είναι για τους μαύρους ότι και το Ολοκαύτωμα για τους Εβραίους. Η φυλακή είναι κάτι που ενώνει ως μία φυλή, μαύρους και λευκούς, σημαίνει ότι είμαστε η ανθρώπινη φυλή», είπε συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους που του έκαναν εκείνη την ώρα συνέντευξη.

Λίγο αργότερα, ο Kanye West, απευθυνόμενος στην αίθουσα σύνταξης, ρώτησε «Πιστεύεται ότι σκέφτομαι και αισθάνομαι ελεύθερα;» και κάπως έτσι έδωσε πάσα στο δημοσιογράφο του TMZ, Van Lathan, να του ρίξει ένα κιλό σκατά με αυτά εδώ τα, σχεδόν ποιητικά, λόγια:

«Βασικά πιστεύω ότι δεν σκέφτεσαι τίποτα. Για την ακρίβεια, αυτό που κάνεις τώρα είναι o ορισμός της απουσίας σκέψης. Και αλήθεια, Kanye, μπορείς να πιστεύεις ό,τι θες. Αλλά αυτά που λες έχουν κάποιες επιπτώσεις.  Και όσο εσύ κάνεις τη μουσική σου, απολαμβάνοντας όσα κέρδισες επειδή είσαι ιδιοφυία, οι υπόλοιποι αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίζουμε καθημερινά αυτά τα ζητήματα. Να αντιμετωπίζουμε, δηλαδή, την περιθωριοποίηση που κληρονομήσαμε από τα 400 χρόνια δουλείας, τα οποία κατά την άποψή σου, ήταν επιλογή. Ειλικρινά, απογοητεύομαι, τρομάζω και, αδερφέ μου, λυπάμαι που έχεις μεταμορφωθεί σε κάτι που δεν είσαι»

 

Λίγο νωρίτερα, στην ίδια συνέντευξη, οι δημοσιογράφοι του TMZ είχαν ζητήσει από τον West να σχολιάσει μία φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται να φοράει καπελάκι «Make America Great Again». Εκεί, δικαιολόγησε την κίνησή του με το ατράνταχτο επιχείρημα «ένιωσα μια ελευθερία να κάνω κάτι που όλοι λένε να μην κάνουμε» και επιβεβαίωσε ότι είναι groupie του πορτοκαλί προέδρου.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από τη συνέντευξη του:

 

Best of internet