Quantcast
THE STREAM

Πορτοκαλί πρόεδρο ΗΠΑ πρότεινε η Ν. Κορέα για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, επειδή τίποτε δε βγάζει νόημα πια

Αυτά εδώ τα αγαπησιάρικα μηνύματα μεταξύ Τραμπ και Μουν-Τζε ιν είναι ό,τι πιο γλυκό θα διαβάσετε σήμερα


THE NEWSROOM · 2 Μαΐου 2018

Σε στυλ «Κλείσε» «Όχι εσύ κλείσε», κινήθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Μουν Τζε-ιν, όταν ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Τραμπ πρέπει οπωσδήποτε να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Μουν έκανε αυτή την πρόταση πριν από τρεις περίπου ημέρες, στον απόηχο της συνάντησής του με τον Κιμ. Και αυτό γιατί οι δύο ηγέτες, κατόπιν διαμεσολάβησης των ΗΠΑ, συμφώνησαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να βάλουν μπροστά ένα σχέδιο «πλήρους αποπυρηνικοποίησης» της κορεατικής χερσονήσου.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος είπε, λοιπόν, σε υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους: «Ο πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να κερδίσει το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Αυτό που επιθυμούμε είναι μόνο η ειρήνη», για να απαντήσει αργότερα με ταπεινότητα ο Τραμπ «Ο πρόεδρος Μουν ήταν πολύ ευγενικός προτείνοντάς το […] όμως το βασικό είναι να τα καταφέρουμε.Θέλω την ειρήνη».

Ελπίζουμε να διατηρηθεί το ίδιο ζουζουνιάρικο κλίμα και στην επικείμενη συνάντηση Κιμ-Τραμπ, η οποία, όπως φαίνεται, θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

 

Best of internet