Quantcast
THE STREAM

Αυτός ο καρχαρίας που ψάρεψαν στο Μεσολόγγι είμαστε εμείς στο τέλος του τετραήμερου

Ο άτυχος, αλλά κομψός, καρχαρίας ζυγίζει 200 κιλά και μπλέχτηκε στο παραγάδι ενός ψαρά


THE NEWSROOM · 2 Μαΐου 2018

Εάν κάνατε μια κάποια εξόρμηση αυτές τις μέρες και περήφανα ανεβάσατε σέλφι από το πρώτο μπάνιο (=βουτιά μέσης διάρκειας 10 δευτερολέπτων) να ξέρετε ότι δεν ήσασταν οι μόνοι, ήσασταν όμως πιο τυχεροί από αυτόν τον καρχαρία «αλεπού» ο οποίος είχε τη γκαντεμιά να πέσει στο παραγάδι ενός ψαρά στον Πατραϊκό κόλπο.

Ο καρχαρίας 200 κιλών πιάστηκε στο παραγάδι και εγκλωβίστηκε στα δίχτυα που είχε απλώσει στον Πατραϊκό κόλπο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλυκών και Μεσολογγίου ένας ψαράς από τις Αλυκές Αχαΐας.

Όπως εξήγησε το tempo24.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Αλυκών, Νίκος Χαλιώτης, ο καρχαρίας πιάστηκε σε σημείο του κόλπου, όπου το βάθος είναι περίπου 130 μέτρα.

«Αυτό το είδος καρχαρία, το αποκαλούν «αλεπού», λόγω της μακριάς ουράς που έχει. Εμφανίζεται στον Πατραϊκό μια ή δύο φορές τον χρόνο. Μια χρονιά, είχε εμφανιστεί κοντά στο λιμάνι των Αλυκών»

Μάλιστα για τον άτυχο καρχαρία που κατέληξε άδοξα στην προβλήτα του λιμανιού, ο Νίκος Χαλιώτης, δήλωσε ότι «το κρέας του είναι ελαφρύ και νόστιμο». Δεν ξεχνάμε ότι οι καρχαρίες στην Ελλάδα έχουν πολλούς εχθρούς, όπως για παράδειγμα τον κομάντο ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο, που έχει ψαρέψει έναν προστατευόμενο καρχαρία στο Αιγαίο.

Best of internet