Quantcast
THE STREAM

Ρεκόρ στο μακροβούτι έκαναν αυτοί οι πιγκουίνοι όσο εμείς λιώνουμε στη δουλειά

Νιώστε αγνή ζήλια με αυτά τα αρχοντικά πλατσουρίσματα των αυτοκρατορικών πιγκουίνων όσο εσείς δουλεύεται σαν σκλάβοι


THE NEWSROOM · 27 Απριλίου 2018

Την εξελικτική σας ανωτερότητα κατουράνε οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι και αυτό δεν το λέμε αυθαίρετα, αγαπητοί φίλοι, αλλά βασιζόμενοι σε επιστημονική έρευνα που ολοκληρώθηκε φέτος στην Ανταρκτική.

Οι επιστήμονες μέτρησαν πόσο χρόνο μπορούν να μείνουν κάτω από το νερό, αλλά και τι αποστάσεις μπορούν να διανύσουν με ένα μόνο μακροβούτι. Και οι μετρήσεις έδειξαν ότι αυτά τα βασιλικά θαλάσσια πτηνά μπορούν να βρίσκονται εκεί κάτω μέχρι και 32.2 λεπτά, ενώ μερικοί από αυτούς έκαναν βουτιές σε βάθος 450 μέτρων.

Οι αρχοντικοί αυτοί πιγκουίνοι έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ (τουλάχιστον σε σχέση με τη διάρκεια), ενώ απέδειξαν ότι αποτελούν ίσως το θαλάσσιο πτηνό με τις μεγαλύτερες αντοχές και τις καλύτερες καταδυτικές δεξιότητες.

Η έρευνα έγινε από νεοζηλανδούς επιστήμονες, κράτησε για ένα εξάμηνο και συνολικά καταγράφηκαν περισσότερα από 96.000 αυτοκρατορικά μακροβούτια.

Στο μεταξύ, η αρχοντιά τους είναι τέτοια που μερικοί δεν έχουν καν τη δυνατότητα να προφέρουν το όνομά τους, όπως ο Benedict Cumberbatch σε αυτό εδώ το βίντεο:

 

Best of internet