Quantcast
THE STREAM

Σαν ζεστά ψωμάκια πούλησαν οι συλλεκτικές χουντικές εκδόσεις γνωστών εφημερίδων

Η συλλεκτική «Espressso» και το πάντα ψύχραιμο «Μακελειό» έγιναν ανάρπαστα στην επέτειο της 21ης Απριλίου


THE NEWSROOM · 27 Απριλίου 2018

Έχουμε τις εφημερίδες που μας αξίζουν είναι το συμπέρασμα που βγάζει κανείς βλέποντας τα νούμερα κυκλοφορίας των εφημερίδων από το Σάββατο της 21ης Απριλίου του 2018. Ανήμερα της 51ης επετείου της χουντίτσας, οι έγκριτες δημοσιογραφικές εφημερίδες Espresso και Μακελειό σημείωσαν μια άνοδο κυκλοφορίας της τάξεως του 36% και 33% αντίστοιχα, αφού όπως φαίνεται από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν απομείνει να διαβάζουν εφημερίδες, περίπου οι μισοί είναι νοσταλγοί της χούντας, ή απογοητευμένοι ταγματασφαλίτες παππούληδες.

Θυμίζουμε ότι για την 21η Απριλίου η Εφημερίδα «Espresso» κυκλοφορούσε με ένα πολυδιαφημισμένο δώρο με χαρωπά εμβατήρια της Επταετίας, γεγονός που προφανώς την έκανε άχαστη σε κάθε χουντογλεντάκι, ήρθε τελικά τρίτη σε κυκλοφορία, πουλώντας 12.400 φύλλα, δηλαδή 3260 φύλλα περισσότερα απ’ ό,τι στην προηγούμενη έκδοσή της.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της εταιρίας διανομής Τύπου, Άργος, η εφημερίδα «Μακελειό», που εκτός από τα πνευματικά αποστάγματα του Στέφανου Χίου κυκλοφορούσε με εκπτωτικό κουπόνι για την αγορά της βιογραφίας του Γεώργιου Παπαδόπουλου, ήρθε τέταρτη σε κυκλοφορία, πουλώντας 11.600 φύλλα, δηλαδή 2910 περισσότερα από την προηγούμενή της έκδοση.

Από τα 88.180 που πωλήθηκαν συνολικά την 21η Απριλίου, τα 35.620 ήταν φύλλα από τους τίτλους «Espresso», «Μακελειό», «Δημοκρατία» και «Ελεύθερη Ώρα». Δεν ξέρουμε που έχουν μοιραστεί τελικά όλα αυτά τα διπλά σιντί με τα χουντοκλαρίνα και τα δεκάδες χιλιάδες εκπτωτικά κουπόνια για το χουντοβιβλιαράκι, αλλά μπορούμε πολύ εύκολα να φανταστούμε το προφίλ των αναγνωστών τους.

 

Best of internet