Quantcast
THE STREAM

Φάση “Wish you were here” αλλά με Κιμ Γιονγκ Ουν έπαιξε σήμερα στη Νότια Κορέα

Για πρώτη φορά από το 1953 ηγέτης της Βόρειας Κορέας πάτησε το πόδι του στο έδαφος της Νότιας


THE NEWSROOM · 27 Απριλίου 2018

Ένα παρεάκι πιο τρελό από το δικό σου έπαιξε σήμερα στα σύνορα Νότιας και Βόρειας Κορέας, όπου οι ηγέτες των δύο χωρών συναντήθηκαν, έδωσαν με όλους τους πιθανούς τρόπους τα χέρια ένω έκοβαν βόλτες γύρω από την στρατιωτική οροθετική γραμμή.

Πρόκειται για μία ιστορική συνάντηση, αφού είναι η πρώτη φορά που βορειοκορεάτης ηγέτης περνάει τα σύνορα, από το τέλος του Πολέμου της Κορέας, από το 1953 δηλαδή. Λειτουργεί, επίσης, ως ζέσταμα για την επικείμενη σύνοδο μεταξύ Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως και να χει, τα δύο πιτσουνάκια κρατούσαν χέρια και αντάλλαζαν ματιές και γλυκόλογα. Ωστόσο, αν καταλάβαμε σωστά, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, ήταν πολύ πιο διαχυτικός λέγοντας «Είμαι ευτυχής που σας συναντώ», για να πάρει την απάντηση «Ήλθα εδώ αποφασισμένος να δώσω το σήμα για την εκκίνηση, στο όριο μιας νέας ιστορίας».

Οι δύο τους συζήτησαν, επίσης, για τα πυρηνικά του Κιμ αλλά και για την ειρήνη μεταξύ των δύο λαών. Συγκεκριμένα, ο Μουν είπε στον Κιμ ότι ελπίζει πως θα καταλήξουν σε «μια τολμηρή συμφωνία ώστε να προσφέρουμε στο σύνολο του κορεατικού λαού και στον κόσμο που θέλει την ειρήνη ένα μεγάλο δώρο».

Το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων μερικές ώρες πριν είχε προαναγγείλει ότι «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συζητήσει με κάθε ειλικρίνεια με τον Μουν Τζε-ιν για όλα τα προβλήματα […] προκειμένου να βελτιωθούν οι διακορεατικές σχέσεις και να επιτευχθεί η ειρήνη, η ευημερία και η επανένωση της κορεατικής χερσονήσου».

Best of internet