Quantcast
THE STREAM

Για μερικές δεκαετίες σεξουαλικής παρενόχλησης καταδικάστηκε ο Μπιλ Κόσμπι

Μετά από δεκαετίες καταγγελιών, φημών, παρενοχλήσεων και βιασμών, φαίνεται ότι ο 80χρονος θα περάσει καιρό στη φυλακή


THE NEWSROOM · 27 Απριλίου 2018

Μετά από δεκαετίες ερευνών, ψιθύρων, αγωγών, σεξουαλικών επιθέσεων, βιασμών και κάμποσων γυναικών που πίστευαν ότι οι πράξεις του Μπιλ Κόσμπι θα έμεναν στην ατιμωρησία, τελικά ο διάσημος ηθοποιός όπως φαίνεται θα οδηγηθεί στη φυλακή σε ηλικία 80ετών για να περάσει εκεί το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο κωμικός καταδικάστηκε χτες την Πέμπτη για σεξουαλική επίθεση, έπειτα από καταγγελίες δεκάδων γυναικών, και τώρα είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης από 15 έως 30 χρόνια. Συγκεκριμένα το δικαστήριο της Πενσιλβάνιας, έπειτα από μια δίκη που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, τον έκρινε ένοχο για σεξουαλική επίθεση εναντίον της Άντρεα Κόνσταντ η οποία χρονολογείται στο 2004, μετά τις καταθέσεις δεκάδων γυναικών που κατήγγειλαν επίσης σεξουαλικές επιθέσεις, παρενόχληση ή και απόπειρες για ασέλγεια από τον άλλοτε πολύ αγαπητό και δημοφιλή κωμικό, οι οποίες χρονολογούνται ακόμη και πίσω στη δεκαετία του 1960.

Τον Ιανουάριο του 2004, στην οικία του ηθοποιού στο Τσέλτενχαμ (Πενσιλβάνια), ο Μπιλ Κόσμπι είχε προτείνει στην Κόνσταντ να πιει ένα ποτήρι κρασί και μαζί τρία χάπια, τα οποία όπως της είπε θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει, προτού την κακοποιήσει ενώ εκείνη δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί.

Πριν από ένα χρόνο, ανάλογη υπόθεση έκλεισε με κακοδικία, καθώς το σώμα των ενόρκων δεν μπόρεσε να βγάλει απόφαση.

Ο Κόσμπι υποστήριξε ότι η σχέση του με το θύμα, την τότε 30χρονη πρώην αθλήτρια του μπάσκετ Άντρια Κόνσταντ, ήταν συναινετική ενώ οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι οι καταγγέλλουσες δεν ήταν αξιόπιστα πρόσωπα ή ότι πίσω από τις καταθέσεις τους υποκρύπτονται άλλα κίνητρα.

Ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε και ο Μπιλ Κόσμπι κρίθηκε ένοχος σε τρεις κατηγορίες και βρίσκεται αντιμέτωπος με κάθειρξη 30 ετών. Το θύμα, η Άντρεα Κόνσταντ, ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, έπειτα από διαβουλεύσεις 14 ωρών.

Με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου ολοκληρώνεται η πτώση και η καταστροφή της καριέρας του κωμικού ηθοποιού, που ήταν από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα της αμερικανικής τηλεόρασης για πολλές δεκαετίες.

Best of internet