Quantcast
THE STREAM

Συνελήφθη νιχιλιστής Βολιώτης που έβαφε τα πάντα μαύρα σαν τη ζωούλα μας στο πέρασμα του

Για κάποιο λόγο οι κάτοικοι της περιοχής δεν εκτίμησαν καθόλου το έργο του Banksy της Μαγνησίας


THE NEWSROOM · 24 Απριλίου 2018

Ο Βόλος, η πρωτεύουσα της Μαγνησίας και υποψήφια πόλη για παγκόσμια πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2021 φαίνεται ότι άρχισε να πολεμάει την αυθόρμητη τέχνη του δρόμου, αφού όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας 47χρονος με καλλιτεχνικές και νιχιλιστικές ανησυχίες ενός 47χρονου, ο οποίος με πινέλο του ένα μαύρο σπρέι είχε βαλθεί να μουτζουρώσει με μαύρη μπογιά τα πάντα.

Για τον Βολιώτη καλλιτέχνη, τις τελευταίες μέρες καμβάς του είχαν γίνει αυτοκίνητα, είσοδοι πολυκατοικιών, προσόψεις καταστημάτων και σπιτιών και γενικώς ο,τιδήποτε είχε μεγάλη επιφάνεια. Ωστόσο οι Βολιώτες φαίνεται ότι δεν εκτίμησαν την κατάμαυρη street art, ή τέλος πάντωςν δεν ήταν έτοιμοι να κοιτάξουν κατάματα το έρεβος που καλύπτει την ανθρώπινη ύπαρξη, οπότε ο τελικά ο 47χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς που τον αναζητούσαν τις τελευταίες μέρες.

Ο 47χρονος δρούσε τις νυχτερινές ώρες και έκανε μαύρα τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ οι κάτοικοι φαίνεται ότι είχαν αγανακτήσει να βλέπουν τους τοίχους των σπιτιών τους, τα αυτοκίνητά τους βαμμένα με μαύρο σπρέι το οποίο μάλιστα ήταν και πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί. Ένα από τα αριστουργήματα του 47χρονου φαίνεται ότι ήταν ένα σχολικό λεωφορείο νηπιαγωγείου, το οποίο το είχε φιλοτεχνήσει κατάμαυρο τρεις φορές.

Η street καριέρα του δράστη έληξε θεαματικά, όταν οι αστυνομικοί στις 05:30 το πρωί τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς όταν έβαφε πέντε αυτοκίνητα, τον εξωτερικό χώρο ενός γυμναστηρίου, ένα περίπτερο, την πρόσοψη ενός καφέ-μπαρ και την είσοδο μιας πολυκατοικίας. Το τελευταίο βράδυ της δράσης του, ο 47χρονος -και πριν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς- είχε “βάψει” με το μαύρο σπρέι πέντε αυτοκίνητα, τον εξωτερικό τοίχο ενός γυμναστηρίου, ένα περίπτερο, την πρόσοψη ενός καφέ-μπαρ και την είσοδο μιας πολυκατοικίας. Ο ίδιος παραδέχθηκε τις πράξεις του, αναγνώρισε τα έργα του και σήμερα θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Βόλου με την κατηγορία των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Best of internet