Quantcast
THE STREAM

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταδικάστηκε επειδή είπε νοσταλγούς του Χίτλερ τους Χρυσαυγίτες

Άλλη μια μνημειώδης απόφαση της Αθάνατης Ελληνικής Δικαιοσύνης™


THE NEWSROOM · 21 Απριλίου 2018

Την τέλεια κάλυψη προσέφερε η Αθάνατη Ελληνική Δικαιοσύνη στη συμμορία της Χρυσής Αυγής, με την απόφασή της να καταδικάσει τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο επειδή αποκάλεσε τρια στελέχη της Χρυσής Αυγής νοσταλγούς του Χίτλερ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση, από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, για ηθική βλάβη και εξύβριση, επειδή αποκάλεσε, σε συνέντευξη τύπου το 2012, τους χρυσαυγίτες «νοσταλγούς του Χίτλερ και πολιτικούς απογόνους των ντόπιων συνεργατών του που βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε εκδηλώσεις για την αντίσταση του λαού κατά των Ναζί».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Δικαιοσύνη αποοφασίζει εντελώς κόντρα στο περί δικαίου αίσθημα, αλλά αυτή η απόφαση έρχεται να δείξει ότι τα δικαστήρια σε αυτή τη χώρα συχνά πάνε χέρι χέρι με το παπαδαριό και το φασισταριό, καταδικάζοντας πλέον όσους λένε νεοναζί τους νεοναζί.

Το Γραφείο Τύπου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης στην αγωγή χρυσαυγιτών βουλευτών κατά του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου, εκφράζοντας οργή για την συγκεκριμένη απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για δήθεν “εξύβριση και ηθική βλάβη” τους, όταν το 2012 σε συνέντευξη Τύπου, ως επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε απάντηση δημοσιογραφικής ερώτησης για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις, για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε ότι “οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών – ναζιστών”.
Το ΚΚΕ εκφράζει έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία γι’ αυτή τη δικαστική απόφαση που “φουσκώνει τα πανιά” της εγκληματικής – ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και αποδεικνύει την ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, την ώρα μάλιστα που εξελίσσεται η δίκη της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς κλπ. και της δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζει (όπως το έπραξε με την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση κατά του Σ. Ζαριανόπουλου) και να θεωρεί παρόμοιες αποφάσεις σαν νομιμοποίηση της εγκληματικής δράσης της.

Καμιά παρόμοια δικαστική απόφαση, καμιά απειλή και δράση της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να κάμψουν τον αγώνα των κομμουνιστών ενάντια σ’ αυτό το ναζιστικό – εγκληματικό μόρφωμα και στο σύστημα που το γέννησε και το χρησιμοποιεί σαν το μακρύ του χέρι του».

Καταλήγοντας, δεν κάνει να αποκαλούμε νεοναζί τους νεοναζί.

Best of internet