Quantcast
THE STREAM

ΗΠΑ: H απάντηση τηλεφωνήτριας στα επείγοντα που το έκλεινε στα μούτρα όσων καλούσαν μας ενώνει όλους

Είναι μερικές μέρες που μπορείς να αφήσεις τους άλλους να πεθαίνουν προκειμένου να μη χρειαστεί να μιλήσεις σε κόσμο


THE NEWSROOM · 20 Απριλίου 2018

Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει και βαριέστε να πάτε στη δουλειά, ή τέλος πάντων φτάνετε στη δουλειά, δεν ψήνεστε να μιλήσετε σε κανέναν; Δεν υπάρχουν κάτι μέρες που εύχεστε απλά να υπάρχετε και τίποτα άλλο, χωρίς να σπαταλήσετε ενέργεια για το ο,τιδήποτε;

Όλα αυτά τα ένιωθε προφανώς η 44χρονη Κρενσάντα Γουίλιαμς, η οποία εργαζόταν για το Κέντρο Επειγόντων του Χιούστον για περίπου 18 μήνες, μέχρι το 2016. Όπως διαβάζουμε στην Washington Post, το κέντρο δεχόταν κλήσεις για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως ληστείες, ατυχήματα, μέχρι και ανθρωποκτονίες. Ωστόσο οι προϊστάμενοι της Γουίλιαμς παρατήρησαν σε κάποια φάση ότι στο πόστο της καταγραφόταν ασυνήθιστα υψηλός αριθμός “σύντομων κλήσεων”.

Η εισαγγελία δήλωσε ότι στο σύστημα καταγραφής του κέντρου, αναφέρεται εάν την κλήση την τερμάτισε αυτός που καλεί, ή αυτός που δέχεται την κλήση και κατ’ επέκταση φάνηκε ότι η Γουίλιας το είχε κλείσει στα μούτρα σε χιλιάδες κλήσεις έκτακτης ανάγκης, οι οποίες τελικά κράτησαν λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα. Όπως είπε η ίδια στους ανακριτές, όλα αυτά τα έκανε επειδή «εκείνη την εποχή δεν ήθελε να μιλήσει με κανέναν». Μεταξύ αυτών ήταν και άνθρωποι που προσπαθούσαν να αναφέρουν στην αστυνομία ανθρωποκτονίες, ληστείες ή τροχαίες παραβάσεις.

Μια από τις κλήσεις που τερμάτισε άδοξα η Γουίλιαμς επειδή δεν ψηνόταν να μιλήσει με κανέναν, ήταν και μια κλήση από τις 13 Μαρτίου 2016, κατά την οποία ένας φρουρός ασφαλείας κάλεσε το 911 από το κινητό του για να αναφέρει ότι δύο άτομα σε φορτηγά έκαναν κόντρες σε έναν αυτοκινητόδρομο:

“Είμαι ο αξιωματικός Moten. Οδηγώ στις οδό 45 τώρα και τώρα είμαι στο – ” είπε μέχρι που η Γουίλιαμς το το έκλεισε στη μούρη. Η καταγραφή της κλήσης όμως συνεχίστηκε, και έτσι ακούστηκε η Γουίλιαμς να λέει “Ain’t nobody got time for this” (σ.σ. δεν έχω χρόνο για τέτοια). Σε μια άλλη κλήση, όταν της είπαν ότι θέλουν να αναφέρουν μια ληστεία, η ίδια αναστέναξε και το έκλεισε πάλι στα μούτρα.

Τελικά η Γουίλιαμς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ημερών και επιτήρηση 18 μηνών καταδικάστηκε μια τηλεφωνήτρια υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης από το Τέξας. O λόγος; Επειδή έκλεινε το τηλέφωνο στους πολίτες που καλούσαν την αστυνομία ή την πυροσβεστική για να καταγγείλουν εγκλήματα.

Best of internet