Quantcast
THE STREAM

Αυτό το βίντεο με τον Ομπάμα να ξεχέζει τον Τραμπ αποδεικνύει ότι ζούμε στο Matrix

Και αυτή είναι η καινούργια καμπάνια του BuzzFeed για τα fake news


THE NEWSROOM · 18 Απριλίου 2018

Σε νέο βίντεο του BuzzFeed, ο Μπαράκ Ομπάμα, εμφανίζεται να μιλάει μπροστά από τη σημαία των ΗΠΑ, απευθύνοντας ένα μήνυμα στο πάντα γοητευτικό σύμπαν του ίντερνετ.

«Μπαίνουμε σε μία εποχή που οι εχθροί μας μπορούν να βάλουν στο στόμα μας λέξεις που δεν έχουμε πει ποτέ.  Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να με κάνουν να λέω ότι ο Killmonger (από το Black Panthers) είχε δίκιο […] ή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας σκατομαλάκας», λέει μεταξύ των άλλων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, όσο προχωράει το βίντεο, δίπλα από τον Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται ο ηθοποιός Τζόρνταν Πιλ, ο οποίος απευθύνει ακριβώς το ίδιο μήνυμα, σε απόλυτο συγχρονισμό. Και κάπου εκεί αποκαλύπτεται ότι τελικά είναι αυτός που έχει δανείσει τη φωνή του στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, παρ’ όλο που το αποτέλεσμα είναι 100% φυσικό.

Προς το τέλος του βίντεο, από τον Ομπάμα-Πιλ θα ακουστεί η εξής φράση «Διανύουμε επικίνδυνες εποχές. Στο μέλλον θα χρειαστεί να είμαστε περισσότερο προσεχτικοί με τις πληροφορίες που εμπιστεύομαστε στο ίντερνετ».

Το μήνυμα αυτό που, απ’ ότι φαίνεται, αποτελεί μέρος κάποιας καμπάνιας του BuzzFeed για την προστασία από τις ψεύτικες ειδήσεις, τελειώνει με την φιλική συμβουλή «Stay woke, bitches».

Best of internet