Quantcast
THE STREAM

Σκληρή δουλίτσα ήταν η συμβουλή του Κυριάκου σε ΤΕDx για μαθητές εντερπρενέρ

H motivational ομιλία του Κυριάκου στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων δίνει δύναμη στα παιδάκια για να μας βγάλουν από την κρίσηη


THE NEWSROOM · 17 Απριλίου 2018

Χαιρετισμό στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων απηύθυνε ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΝΔ, και μάλλον ως επιχειρηματίας πολιτικός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακίνησε του μαθητές να δουλέψουν σκληρά για να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με παιδιά που ασχολούνται με τη μαθητική επιχειρηματικότητα, (aka kid enterpreneurs) και επισκέφτηκε τα περίπτερα όπου ενημερώθηκε για τις ιδέες τους. Ο ίδιος δήλωσε:

«Ανάμεσά σας θα βρεθούν οι επιχειρηματίες που θα κρατήσουν όρθια τη χώρα τις επόμενες δεκαετίες που έρχονται. Δεν θα γίνετε κατ’ ανάγκη όλοι επιχειρηματίες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε μάλιστα ότι θα στηρίξει τον θεσμό και θα ενθαρρύνει το υπουργείο Παιδείας, ώστε η διδασκαλία της επιχειρηματικότητας να ενσωματωθεί με πιο οργανωμένο τρόπο στο επίσημο πρόγραμμα, ενώ ανέφερε πως όταν εκείνος γύρισε στην Ελλάδα έπειτα από σπουδές και εργασία στο εξωτερικό πριν από 20 χρόνια, η κοινωνία εξακολουθούσε να βλέπει με καχυποψία την επιχειρηματικότητα, ως κάτι κακό.

«Εσείς μεγαλώσατε στα χρόνια της κρίσης και στο δικό σας χαμόγελο βλέπω την αισιοδοξία της νέας Ελλάδας που γεννιέται. Σας προτρέπω να κρατήσετε ζωντανά τα βιώματα αυτής της εμπειρίας που αποκτήσατε μέσα από την ενασχόληση με τη μαθητική επιχειρηματικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεψε τους μαθητές λέγοντάς τους: «να δουλεύετε, να εργάζεστε σκληρά», ενώ κουόταρε και έναν καθηγητή επιχειρηματικότητας από το πανεπιστήμιο στο οποίο σπούδασε, ο οποίος έλεγε ότι η επιχειρηματική επιτυχία είναι 10% έμπνευση και 90% σκληρή δουλειά.

«Δεν προχωράει κανείς σήμερα αν δεν δουλέψει σκληρά», τόνισε ξανά, δίνοντας δύναμη στους όψιμους εντερπρενέρς του τόπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet