Quantcast
THE STREAM

Καθαιρέθηκε για κάποιο λόγο ο παπάς με το θαυματουργό γουδοχέρι στην Ηλεία

Ο Παππούλης «θεράπευε» το ποίμνιο του χτυπώντας το με ένα σιδερένιο γουδοχέρι


THE NEWSROOM · 13 Απριλίου 2018

Ένα ακόμα λαμπρό μυαλό έβγαλε ο νομός Ηλείας, η παγκόσμια πρωτεύουσα του κομπογιαννιτισμού της λαϊκής σοφίας. Αυτή τη φορά, τα νέα έρχονται από την Κυλλήνη, όπου παπάς έφερε επανάσταση στο χώρο της ιατρικής, απαλάσσοντας δεκάδες συγχωριανούς του από την ασθένειά τους.

Έτσι, όπως διαβάζουμε στο τοπικό site patrastimes, ο ιερέας καταδεχόταν έναντι κάποιου ποσού να κάνει το θαύμα του και να θεραπεύσει διάφορους πιστούς, χτυπώντας τους σε διάφορα σημεία του σώματος με ένα σιδερένιο γουδοχέρι.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνεται ότι ήταν άμεσα, αφού όσοι οικειοθελώς άφησαν τον τραγόπαπα να τους κοπανάει σε όλο το σώμα δήλωσαν ότι ένιωθαν ένα «ισχυρότατο πόνο και μούδιασμα».

Η ταπεινότητα του ιερέα ήταν τέτοια, που αντί να ορίσει ταρίφα για τις υπηρεσίες του, άφηνε τους ασθενείς να επιλέξουν πόσα λεφτά θα του ακουμπήσουν για να φάνει ένα χεράκι ξύλο.

Απ’ ότι φαίνεται, η φάση είχε ξεφύγει τόσο, που μέχρι και η Εκκλησία αποφάσισε να απαλλάξει τον παπά από τα καθήκοντά του, υποστηρίζοντας ότι: «Ο ιερέας μετέρχεται απαραδέκτους ιατρικώς και πιθανόν κολασίμους ποινικώς μεθόδους θεραπείας εις τους προσερχομένους προς αυτόν ασθενείς και εκζητούντας θεραπείαν, καίτοι ούτε δίπλωμα ιατρού κατέχει, ούτε ιατρικάς γνώσεις διαθέτει».

Ο ίδιος σε κάθε περίπτωση επιμένει ότι κάνει εξαιρετική δουλειά και ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις που κάνουν οι συμβατικοί γιατροί αφήνουν πολύ χειρότερα αποτελέσματα στους ασθενείς.

«Εγώ υποστηρίζω ότι βοηθάω ανθρώπους, τώρα για πλήρη θεραπεία είναι άλλο πράμα. Άμα έρχεται κανένας τον βοηθάω όσο μπορώ. Πάντα κάποιος έρχεται. Εγώ έχω φτιάξει δεν θα πω χιλιάδες θα πω εκατοντάδες! Δεν έχω καμιά ζημιά, να κοιτάξουμε αυτούς που κάνουν χειρουργική επέμβαση τι προβλήματα έχουν. Εγώ το χτυπάω και πάει κατευθείαν στη “δουλειά” του. Εγώ δεν έχω πελατεία. Ούτε με ενδιαφέρει το οικονομικό. Όποιος θέλει έρχεται και τον φτιάχνω».

Best of internet