Quantcast
THE STREAM

Μια μικρή Μόρντορ έχει ανοίξει εδώ και λίγες μέρες στην Πρέβεζα

Ένα τεράστιο ρήγμα έχει ανοίξει στην Ήπειρο, ανατολικά της Γκόντορ


THE NEWSROOM · 13 Απριλίου 2018

Περίεργα είναι τα πράγματα στην Κρυοπηγή Πρέβεζας, μια περιοχή η οποία προφανώς βρίσκεται στα νοτιοανατολικά των Westlands ανατολικά της Γκόντορ, αφού εδώ και 15 ημέρες η γη έχει ανοίξει και καταρρέει μετά από αλλεπάλληλες κατολισθήσεις. Η κατολίσθηση ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου και μέχρι σήμερα έχουν χαθεί περισσότερα από 800 στρέμματα που καλύπτονταν κυρίως με ελαιόδεντρα, ενώ καταστράφηκαν και οι δρόμοι πρόσβασης στην περιοχή.

Δρόμοι, γιοφύρια, και περίπου 2.500 αιωνόβια ελαιόδεντρα εξαφανίστηκαν από το φαινόμενο, ενώ το σκοτεινό αυτό ρήγμα έχει μήκος πάνω από 500 μέτρα και πλάτος μεγαλύτερο από από 200 μέτρα. Όπως περιγράφει στο «Έθνος» ο Κώστας Γαραντζιώτης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων:

«Το βράδυ η Γη τρέμει και ακούμε υπόκωφους θορύβους. Κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα ανοίξει κάποιο άλλο μέτωπο»

Ο προϊστάμενος του ΙΓΜΕ στην περιφερειακή ενότητα Ηπείρου, Ευάγγελος Νικολάου ανέφερε στην εφημερίδα: «Παρακολουθούμε το φαινόμενο και προτείνουμε να γίνει μια εμπειριστατωμένη μελέτη, ώστε να θωρακιστεί η περιοχή για το μέλλον. Εκτιμούμε ότι θα απειλήσει σπίτια».

Να σημειωθεί πως η κατολίσθηση στους δυτικούς πρόποδες του Ζαλόγγου είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2017, αλλά η εξέλιξη του φαινομένου μέχρι πρόσφατα ήταν πολύ αργή, ενώ από το σημείο της κατολίσθησης περνούσε η παλιά εθνική οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, που έχει καταστραφεί.

 

Best of internet