Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: Mπιλμπάο με διπλοπαρκάρισμα νεκρού σε ήδη γεμάτο τάφο

Ένα απλό -Επ -Ωπ θα είχε λύσει την κατάσταση πριν καν δημιουργηθεί


THE NEWSROOM · 12 Απριλίου 2018

Το πρακτικότατο και ελληνικότατο σύστημα της αντιπαροχής φαίνεται ότι εφαρμόζεται σε ένα νεκροταφείο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, αφού όπως αποκαλύφθηκε, πάνω από τη σωρό ενός νεκρού, οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου έθαψαν στη συνέχεια και κάποιον άλλο νεκρό. Το όλο σκηνικό της νεκροταφειακής πολυκατοικίας αποκαλύφθηκε όταν οι συγγενείς του νεκρού που ήταν θαμμένος στο «ισόγειο», χρειάστηκε να κάνουν εκταφή για να μεταφέρουν τα οστά του στον οικογενειακό τους τάφο.

Ωστόσο, όπως τους ενημέρωσαν από το νεκροταφείο, κάποιο λαθάκι πρέπει να είχε παιχτεί στο εντωμεταξύ και πάνω από τον συγκεκριμένο νεκρό, θάφτηκε εκ παραδρομής κάποιος άλλος νεκρός. Συνεπώς οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, απευθύνθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, αφού το πρόβλημα δεν είναι μόνο τζένγκα, δηλαδή πως θα βγάλουν τον από κάτω χωρίς να βγάλουν τον από πάνω, αλλά είναι και νομικό.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και ανάλογα με τον κανονισμό των δημοτικών κοιμητηρίων, «η ανακομιδή των οστών των νεκρών που έχουν ταφεί στα δημοτικά νεκροταφεία» πρέπει να γίνεται μετά τα τρία χρόνια από την ταφή και η οποιαδήποτε μεταφορά ή εκταφή νεκρών πριν από την τριετία θα γίνεται μόνο μετά από άδεια του εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό, αύριο οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του δήμου πρόκειται να μεταβούν αύριο στα κοιμητήρια και συγκεκριμένα στον δίπατο τάφο, ώστε να προσπαθήσουν να αφαιρέσουν το κάτω τουβλάκι χωρίς να πειράξουν το πάνω τουβλάκι, ενώ για όλη τη διαδικασία θα ενημερώνεται ο εισαγγελέας υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sorcery GIF - Find & Share on GIPHY

 

Best of internet