Quantcast
THE STREAM

Για έπαρση κατηγορεί τον Στήβεν Χόκινγκ ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, επειδή τι σεμνότερο απο ένα τράγο με άποψη

Βασικά του την είπε επειδή δεν αναστήθηκε


THE NEWSROOM · 9 Απριλίου 2018

Όπως όλοι ξέρουμε η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία είναι γνωστή στην οικουμένη για για τις καταγγελίες βιασμών, τα σκάνδαλα, καταγγελίας παιδειραστίας, τη φιλοναζιστική ρητορεία, τις δηλώσεις για δολοφονία ομοφυλόφιλων, την αμύθητη περιουσία της την σεμνότητα της.

Εκμεταλλευόμενος το παραπάνω φαίνεται να λειτούργησε και ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος στο πασχαλινό του μήνυμα, ο οποίος έβαλλε εναντίον του Στήβεν Χώκινγκ κατηγορώντας τον για έπαρση. Όπως μας μεταφέρει το έγκυρο σε αυτά τα ζητήματα vimaorthodoxias.gr, ο διάσημος αστροφυσικός βασικά είναι φλώρος επειδή δεν αναστήθηκε και γενικά αμα δεν πρόκειται να αναστηθείς (όπως ο ίδιος;) καλύτερα να κάνεις τουμπεκί γιατί κάποιος τράγος με άποψη, κάπου στην Ελλάδα θα στην έχει στημένη μετά θάνατο. Χοντρό.

Σύμφωνα με το μήνυμα του μητροπολίτη που διαβάστηκε για το diss στη θεία λειτουργία της αναστάσεως:

«Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Έσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης.

Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Όσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

Best of internet