Quantcast
THE STREAM

Δέκα φορές θα σωζόταν ο ΠΑΟ με τη δημοπρασία αυτού του κινέζικου τάπερ

Πουλήθηκε σήμερα για 25.000.000 ευρώ


THE NEWSROOM · 3 Απριλίου 2018

Πουλήθηκε τελικά το πορσελάνινο τάπερ που ανήκε στη δυναστεία Τσινγκ και που σας είχαμε παρουσιάσει πριν από ένα μήνα σε αυτό εδώ το άρθρο. Τότε υπολογιζόταν ότι το σπάνιο αυτό τάπερ θα μπορούσε να πιάσει μέχρι και 20.000.000 ευρώ.

Επειδή, όμως, κυκλοφορούν πολλοί και αποφασισμένοι μερακλήδες εκεί έξω, το μπολάκι αυτό πουλήθηκε έναντι του αμελητέου ποσού των 25.000.000 ευρώ. Τη δημοπρασία του ανέλαβε ο οίκος Sotheby’s.

H δημοπρασία δεν κράτησε ούτε πέντε λεπτά, αφού ο αγοραστής – που δεν ψήνεται να μαθευτεί το όνομά του- έσκασε εκεί και τους έτριψε με συνοπτικές διαδικασίες τα 25 εκατομμύρια στη μούρη.

Το ταπεράκι χρησιμοποιούνταν από τον αυτοκράτορα Κανγκσί τη δεκαετία του 1720. Ωστόσο, αυτό που το καθιστά πολύτιμο πρέπει να είναι το ροζ χρώμα στο φόντο ή, τέλος πάντων, κάτι τέτοιο είπε ο πρόεδρος του οίκου Sotheby’s στην Ασία: «Είναι απολύτως το ωραιότερο μοντέλο του είδους του. Συνολικά, υπάρχουν μόνο τρία γνωστά μπολ που έχουν αυτόν τον υπέροχο ροζ φόντο».

Όπως και να ‘χει, τα 25.000.000 δεν είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί για αντίστοιχου τύπου αντικείμενο. Για παράδειγμα, τον Οκτώβρη που μας πέρασε μπολάκι παλαιότερο από αυτό πουλήθηκε στα 32 εκατομμύρια.

Σε κάθε περίπτωση υποπτευόμαστε ότι η μαμά σας νιώθει μεγαλύτερο δέσιμο με τα τάπερ της απ΄ ότι ο κύριος ή η κυρία που έδωσε το σεβαστό ποσο των 25.000.000 για το κινέζικο μπολάκι.

Best of internet