Quantcast
THE STREAM

Δεν αντέχουν άλλον την Εκκλησίαν τους οι Κύπριοι σύμφωνα με έρευναν

Τίγκα ξενερωμένοι με την εκκλησία εμφανίζονται σε πρόσφατη δημοσκόπηση οι Κύπριοι


THE NEWSROOM · 2 Απριλίου 2018

Μερικά κιλά σκατά έριξαν οι Κύπριοι στην Εκκλησία, σε νέα δημοσκόπηση του IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η έρευνα έγινε με αφορμή την αυτοκτονία της Έλενας Φραντζή, της 29χρονης γυναίκας που, όπως αποκαλύφθηκε, βιαζόταν από τον ανάδοχο ιερέα πατέρα της, από την ηλικία των 4 ετών.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 77% πιστεύει ότι ο θεσμός της Εκκλησίας έχει χάσει το κύρος του, ενώ 6 στους 10 Κύπριους αξιολογούν λίγο ή καθόλου θετικά το έργο της Εκκλησίας, πράγμα καθόλου απίστευτο από τη στιγμή που η Ιερά Σύνοδος, παρά την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου, αθώωσε πανηγυρικά τον παπά.

Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι ότι οι μεγαλύτεροι άνθρωποι εμφανίζονται περισσότερο καταδικαστικοί απέναντι στην Εκκλησία από τους νεότερους που συμμετείχαν στην έρευνα. Για την ακρίβεια το 82% των συμμετεχόντων άνω των 65 θεωρούν ότι η Εκκλησία πρέπει να αποκαθηλωθεί.

Αντιστοίχως, στην ηλικιακή κατηγορία 45-64, το 80% πιστεύει ότι κυβέρνηση, αστυνομία και εκκλησία αλληλοκαλύπτονται όταν η φάση δεν πάει και τόσο καλά.

Best of internet