Quantcast
THE STREAM

Ζει τελικά ο σκύλος που βασάνιζαν οι δύο φαντάροι στα Γιάννενα

Ο άτυχος σκύλος σύντομα θα βρεθεί στα χέρια εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας


THE NEWSROOM · 26 Μαρτίου 2018

Κανείς δεν φαίνεται να  ευχαριστήθηκε με το θέαμα των δύο στρατιωτών που υπηρετούσαν τη θητεία του σε φυλάκιο στα Γιάννενα και που αφού ακινητοποίησαν έναν σκύλο, στη συνέχεια τον πέταξαν από έναν γκρεμό. Το περιστατικό που σημειώθηκε πριν 4 μήνες στο ακριτικό φυλάκιο της περιοχής Κόνιτσας έγινε γνωστό μόλις τις προηγούμενες ημέρες, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και η Αστυνομία κίνησαν ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν.

Στα καλά νέα της υπόθεσης, τουλάχιστον μαθαίνουμε από τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων, ότι το σκυλί που βασανίζεται στο βίντεο, έχει επιβιώσει και θα βρίσκεται σύντομα στα χέρια εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε σχετική ανάρτηση:

Όπως όλα δείχνουν, οι δύο δράστες έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, ενώ με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι σχηματίζεται δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να τιμωρηθούν οι οπλίτες υποστηρικτές του «σκύλος καλός μόνο νεκρός».

Τώρα οι δύο οπλίτες, σύμφωνα με το _ δηλώνουν με ανακοίνωση τους μεταμέλεια, ενώ λένε ότι «δεν σκόπευαν να κακοποιήσουν τον σκύλο:

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.  

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.  

Νικόλαος Τζούνας Γεώργιος Χαρίτος»

 

Best of internet