Quantcast
THE STREAM

Σύνταξη στη φυλακή θα βγάλει χρυσαυγίτης πρώην αστυνομικός για υπόθεση δολοφονίας

Ο συνταξιούχος πρώην αστυνομικός δολοφόνησε εν ψυχρώ τον γείτονά του στην Πανόρμου, το 2016


THE NEWSROOM · 21 Μαρτίου 2018

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 60χρονος χρυσαυγίτης  και συνταξιούχος αστυνομικός Φώτης Μπέλλος, ο οποίος τον Οκτώβρη του 2016 σκότωσε εν ψυχρώ τον γείτονά του Πρόδρομο Μαρκόπουλο, στην Πανόρμου.

Σύμφωνα με τους γείτονες, οι δύο άνδρες καυγάδιζαν συχνά λόγω του ότι το θύμα διατηρούσε γυμναστήριο στην ίδια πολυκατοικία. Μία από τις συχνότερες εντάσεις τους οφειλόταν στο γεγονός ότι το θύμα είχε τοποθετήσει κάμερες έξω από το γυμναστήριο, στο ισόγειο της πολυκατοικίας.

Εκείνο το βράδυ,  μετά από διαπληκτισμό μεταξύ των δύο, ο Φώτης Μπέλλος έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τον Πρόδρομο Μαρκόπουλο στο στήθος επί της οδού Πανόρμου στους Αμπελόκηπους. Παραδόθηκε μία μέρα μετά τη δολοφονία, στην Ασφάλεια Αττικής.

Τελικά κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία, παρ’ όλο που η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, εισηγούμενος με αυτό τον τρόπο μία πιο ευνοϊκή μεταχείριση του κατηγορουμένου.

Ο Φώτης Μπέλλος είναι απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας, ενώ το 2ο12 ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στο νομί Μεσσηνίας. Στο ίντερνετ κυκλοφορούν ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής στις οποίες o δράστης αναφέρεται ως ομιλητής σε εκδήλωση στη Μεσσηνία.

Κυκλοφορεί, επίσης, βίντεο όπου ο ίδιος γελάει όταν του αποδίδεται ο χαρακτηρισμός «μαχαιροβγάλτης».

 

 

Best of internet