Quantcast
THE STREAM

Χαλαρό θανατούλη ζητούν οι παμμακεδονικές οργανώσεις για προδότες βουλευτές

Μάλλον θα χρειαστεί να υπάρξει ξανά η θανατική ποινή στην Ελλάδα για να τους γίνει το χατίρι


THE NEWSROOM · 20 Μαρτίου 2018

Με ισόβια κάθειρξη ή, έστω, θανατική ποινή προτείνουν οι παμμακεδονικές ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας, να τιμωρηθούν τέσσερα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, επειδή, κατά την άποψη τους, διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, παραχωρώντας το όνομα Μακεδονία στη FYROM.

Οι οργανώσεις αυτές επέδωσαν εξώδικο σε τέσσερις βουλευτές, το οποίο και συζητήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του κοινοβουλίου την επιβολή ποινής αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς) μία συνεδρίαση που επέβαλαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος.

Το εξώδικο αποτελείται από 25 ζουμερές σελίδες και κάνει λόγο για «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας», ενώ στην εξώδικη διαμαρτυρία αναφέρεται πως «οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία επισείουν ποινή ισόβιων δεσμών και θανάτου αντιστοίχως» γιατί μάλλον έχουμε 1800.

Την ύπαρξή του γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας ότι «κάποιοι έχουν ξεφύγει».

Λίγο αργότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, απάντησε με ανάρτησή της στο Facebook, σχολιάζοντας ότι ««Οι εξώδικες δηλώσεις που απέστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδόνων στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουν τις θέσεις του Ελληνικού λαού όπως αυτές διατρανώθηκαν με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν τόσο το 1992 όσο και το 2018, καθώς και με τα ψηφίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας».

Στην ίδια ανακοίνωση έσπευσαν να εξηγήσουν με κεφαλαία γράμματα ότι «ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με πολιτικά κόμματα» και ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσής μας με αυτά γίνεται με σκοπό να αποδυναμώσει την πανίσχυρη λαϊκή βούληση για διαφύλαξη των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού».

Για την ιστορία, η θανατική ποινή σε περίοδο ειρήνης έχει καταργηθεί από το 1975 (με εξαίρεση το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας). Καταργήθηκε πλήρως το 2004.

Πηγή: Euronews

 

Best of internet