Quantcast
THE STREAM

Ίντερνετ εξπλόρερ συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έκαναν οι κάτοικοι της Ηλείας

Ο Πύργος έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την Ηλειακότητα της Μακεδονίας


THE NEWSROOM · 19 Μαρτίου 2018

Κι ενώ τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γίνονταν όλως τυχαίως τις ημέρες του τριώδιου, προσφέροντας ανεπανάληπτα συγκινητικές εικόνες, στο νομό Ηλείας, όπου προφανώς παίζει κάποιο εντελώς διαφορετικό timezone, τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό έφτασαν τώρα, σχεδόν δύο μήνες πιο μετά. Το «Πανηλειακό Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τους αιχμάλωτους στρατιωτικούς στην Τουρκία» πραγματοποιήθηκε μόλις χτες, την Κυριακή 18 Μαρτίου και εκατοντάδες κόσμου μαζεύτηκε στον κέντρο του Πύργου, για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς τους Βόρειους και Ανατολικούς γείτονες και γενικά σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιτότητα της Ελλάδας και της Ηλείας.

Εκατοντάδες πολίτες, από την Ηλεία και τους γειτονικούς νομούς, γέμισαν την Πλατεία 25ης Μαρτίου αλλά και τους δρόμους γύρω από αυτήν με σημαίες και πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία και μικρών παιδιών και μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα και τραγουδούσαν «Μακεδονία ξακουστή». Πιο συγκινητική όμως, ήταν η παρουσία ηλικιωμένων ανθρώπων, που με δάκρυα στα μάτια φώναζαν δυνατά «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Όπως διαβάζουμε στο εκτενέστατο και ποιητικότατο ρεπορτάζ του patrisnews.gr, εκατοντάδες πολίτες, από την Ηλεία και τους γειτονικούς νομούς, γέμισαν την Πλατεία 25ης Μαρτίου, οι οποίοι τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και όλα τα ωραία που συνέβαιναν στα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απλά με ένα Πυργιώτικο Twist, ειδικά όσο αφορά στους ομιλητές του συλλαλητηρίου. «Ο Πύργιος Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Γιώργης Τάκη Δόξα ήταν ο πρώτος ομιλητής», ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του:

«Γεννηθήκαμε στην πιο ευλογημένη γη της Ελλάδας. Αρχαία Ήλιδα, Αρχαία Ολυμπία, Επικούριος Απόλλωνας. Από εδώ θα φύγει το φως και θα πάει παντού. Οι Έλληνες είμαστε οι μαχητές του πνεύματος. Μόνο το πνεύμα θα νικήσει την ύλη. Από εδώ θα φύγει η δύναμη και θα εξαπλωθεί παντού.»

Το παρόν στο Ηλειακό Συλλαλητήριο Εξπλόρερ έδωσε προφανώς και ο πιο σουάγκ δήμαρχος της Ελλάδας, Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος παρ’ ό,τι δεν είναι από το νομό Ηλείας, έχει σίγουρα Ηλειακή καρδιά. Όπως διαβάζουμε στο λυρικό ρεπορτάζ του patrisnews, ο Καμπόσος έδωσε μια «συγκλονιστική ομιλία» και μετά «χάθηκε στις αγκαλιές των πολιτών που τον αγκάλιασαν και τον συνεχάρησαν για την συγκλονιστική ομιλία του».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο, ενώ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, το πλήθος τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή» και έψαλε το «Υπερμαχώ», για να τονίσει την Ηλειακότητα της Μακεδονίας, τη Μακεδονικότητα της Ηλείας, και την Βυζαντιοσύνη του κόσμου όλου, ενώ δε σταμάτησε να φωνάζει συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία», «Διπλή ονομασία, είναι προδοσία», «Κάτω τα χέρια απ’ τη Μακεδονία», «Ελλάδα ενωμένη, ποτέ πουλημένη». Προφανώς το παρόν στο συλλαλητήριο έδωσαν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ στο ιβέντ πρωτοστατούσε το απαραίτητο παπαδαριό, και επιφανείς προσωπικότητες από την Ηλειακή παρτριδογνωστική σόουμπιζ.

 

 

 

 

Best of internet