Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ ίσως πέσει στα κεφάλια μας ένας κινέζικος διαστημικός σταθμός

Η Ελλάδα είναι μία από τις πιθανές χώρες προσγείωσής του


THE NEWSROOM · 19 Μαρτίου 2018

Μία διαστημική σκουπιδάρα ενδέχεται να πέσει στη Γη, αγαπητοί φίλοι, μεταξύ 30 Μαρτίου και 6 Απριλίου, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Αναφερόμαστε φυσικά στον κινέζικο διαστημικό σταθμό «Τιανγκόνγκ-1» (ή αλλιώς «Ουράνιο Παλάτι-1») ο οποίος εκτοξεύτηκε το 2011 για να σταματήσει να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2016.

Για να μην πολυλογούμε, το «Ουράνιο Παλάτι» αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός οποιουδήποτε ελέγχου, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες μέρες είναι πολύ πιθανό να το φάμε στο κεφάλι.

Το ζήτημα εδώ είναι ότι βάσει ενός χάρτη που καταρτίθηκε από το Γραφείο Διαστημικών Θραυσμάτων, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που παίζει να υποδεχτεί κομμάτια από αυτό το διαστημικό σκουπίδι, στην περίπτωση φυσικά που δεν γίνει θρύψαλα στην ατμόσφαιρα, κατά τη διάρκεια της πτώσης του.

Να πούμε στο σημείο αυτό ότι το μήκος του Τιανγκόνγκ-1 φτάνει τα 10,4 μέτρα, ενώ το βάρος του στους 8.5 τόνους.

Τα καλά νέα είναι ότι η πιθανότητα να προσγειωθεί κάποιο θραύσμα σε ανθρώπινο κεφάλι είναι πάρα πολύ μικρή και συγκεκριμένα, είναι 10.000.000 φορές μικρότερη από την πιθανότητα να χτυπηθεί κάποιος από κεραυνό μέσα σε ένα έτος.

Ο «Τιανγκόνγκ-1» ήταν το πρώτο διαστημικό εργαστήριο της Κίνας, η οποία και ετοιμάζεται να στείλει και επανδρωμένο μέσα στο 2020.

 

Best of internet