Quantcast
THE STREAM

Για απάτη σε βάρος του δήμου διώκεται ο πατριώτης δήμαρχος του Ωραιόκαστρου

Φέρεται να πλήρωσε από τα ταμεία του δήμου αποζημίωση 223.000 ευρώ που ζητούσαν από τον ίδιο προσωπικά


THE NEWSROOM · 15 Μαρτίου 2018

Oι καλοί δεν χάνονται στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, είναι γνωστό αυτό. Πόσω δε μάλλον σε περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη, το οποίο μας έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τη σκατόψυχη αντιμετώπιση της τοπικής του κοινωνίας απέναντι στους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, οι καλύτεροι όλων γίνονται δήμαρχοι στο Ωραιόκαστρο, όπως όλα δείχνουν, αφού στον υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατία δήμαρχο Ωραιόκαστρου, Αστέριο Γαβότση ασκείται ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος του Ωραιόκαστρου φέρεται να χρέωσε τους δημότες του με 228 χιλιάδες ευρώ, όταν πλήρωσε από τα ταμεία του δήμου μια αποζημίωση κατόπιν δικαστικής απόφασης, η οποία ωστόσο αφορούσε τον ίδιο προσωπικά. Μαζί με τον Αστέριο Γαβότση διώκονται και ένας προκάτοχος του και οι εκάστοτε πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων που ήταν υπεύθυνοι για τον καταλογισμό των χρημάτων αυτών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 2008 ο Γαβότσης είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ως ηθικός αυτουργός επεισοδίων που αφορούσαν τη ματαίωση δημιουργίας ψυχιατρικού νοσοκομείου σε κτίριο στην περιοχή Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης. Εν ολίγοις, ο Γαβότσης πρωτοστατούσε σε επεισόδια για να μη φτιάξουν ψυχιατρική κλινική στη γειτονιά του, όπως αντίστοιχη στάση είχε και όταν προέκυψε το προσφυγικό. Τον Οκτώβριο του 2003, ένα πλήθος επιτέθηκε σε μονοκατοικία που επρόκειτο να στεγάσει ξενώνα ψυχικά πασχόντων, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Η τότε δημοτική αρχή του Γαβότση καλούσε από μεγάφωνα τους πολίτες έξω από το σπίτι και τους ζητούσε να αποκλείσουν τον δρόμο. Κάποιοι έβαλαν φωτιά, άλλοι έσπασαν τζάμια. Πέντε χρόνια αργότερα το Α’ Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο για ηθική αυτουργία τον νυν δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κρίνοντας ότι «με πειθώ και φορτικότητα έπεισε τους συγκατηγορουμένους του να τελέσουν τις αξιόποινες πράξεις». Τελικά οι ιδιοκτήτες διεκδίκησαν αποζημίωση που έφτανε συνολικά το ποσό των 228.000 ευρώ, ενώ σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε πως:

Απαραίτητη κρίνεται η τροποποίηση του προϋπολογισμού του έτους 2010 νέου Κ.Α. εξόδων 02.00.6496 με τίτλο αποζημίωση μετά από δικαστική απόφαση και την ενίσχυση του παραπάνω κωδικού αριθμού με το πόσο των 228.345,44 ευρώ από το αποθεματικό

Τελικά ο δήμος φέρεται να πλήρωσε από τα ταμεία του όσα ζητούσε ο ιδιώτης σαν αποζημίωση από τον Γαβότση προσωπικά.

Εάν το όνομα Αστέριος Γαβότσης, ή γενικά η ιδιότητά του ως δημάρχου Ωραιόκαστρου σας λέει κάτι, τότε ίσως να σας θυμίζει κάποιο από τα ρατσιστικά παραληρήματα του, με στόχο αφενός τα ΑΜΕΑ, και αφετέρου τα προσφυγόπουλα. Τότε η δηαρχάρα Ωραιόκαστρου παρακινούσε τους πολίτες να παρέμβουν παράνομα στον ιδιωτικό χώρο που θα στέγαζε τους πρόσφυγες στο Ωραιόκαστρο:

-Δήμαρχος: Νόμιμα δεν υπάρχει.

-Πολίτης: Άρα μου λες να πάω να ανοίξω κεφάλια;

-Δήμαρχος: Μπράβο, αυτό το είπες εσύ. Δεν το είπα εγώ.

Νόμιμα δεν υπάρχει για τον Αστέριο Γαβότση, ο οποίος διοικεί κάπως εριστικά τη γειτονιά του Ωραιόκαστρου.

Best of internet