Quantcast
THE STREAM

Για άλλη μια φορά κλείνει οριστικά το Mega με απόφαση του ΕΣΡ

Όλα δείχνουν ότι αυτό θα είναι το τελευταίο τέλος του -κάποτε- μεγάλου καναλιού


THE NEWSROOM · 13 Μαρτίου 2018

Για άλλη μια φορά «κλείνει οριστικά» το MEGA, δύο χρόνια μετά την αρχή του προδιαγεγραμμένου τέλους του. Το κανάλι το οποίο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εκπέμπει επαναλήψεις και ενώ οι μέτοχοι της Τηλέτυπος δεν έδειξαν καμία διάθεση για τη διάσωσή του, φαίνεται ότι θα σταματήσει να εκπέμπει οριστικά, αυτή τη φορά με απόφαση του ΕΣΡ.

Πιο συγκεκριμένα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόραση τερματίζει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, αφού αναγνωρίζει ότι ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017.

 

Οι μέτοχοι του Mega είχαν καταθέσει πριν από μια εβδομάδα στο ΕΣΡ υπόμνημα προκειμένου να επιτραπεί η μετατροπή του καναλιού από ενημερωτικό σε θεματικό, ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας. Παράλληλα, ο ΣΚΑΪ είχε καταθέσει επιστολή στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, με την οποία έκανε λόγο για παράνομη λειτουργία του MEGA, καθώς έχει λήξει το τρίμηνο που ορίζει ως προθεσμία ο νόμος για όσους δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό, οπότε και πρέπει να διακοπεί το σήμα τους.

Σήμερα το ΕΣΡ αποφάσισε κατά πλειοψηφία το κλείσιμο του σταθμού:

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του».

Στην απόφαση επιπλέον αναφέρεται:

«Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από το μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων»

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, που περίμεναν στην είσοδο των γραφείων του ΕΣΡ, μόλις άκουσαν την απόφαση. Μάλιστα. την περασμένη Πέμπτη είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συναντήθηκαν και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, από τον οποίο ζήτησαν να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση έτσι ώστε να αποδεσμευθούν χρήματα που είναι δεσμευμένα στις τράπεζες, για να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Πηγή: CNN

Best of internet