Quantcast
THE STREAM

Για μία ακόμη φορά κόπηκε το κάπνισμα στους δημόσιους υπαλλήλους

Η απαγόρευση του καπνίσματος θυμίζει πλέον τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ


THE NEWSROOM · 13 Μαρτίου 2018

Άλλη μια εγκύκλιος που απαγορεύει το κάπνισμα έρχεται με την ελπίδα να δώσει ένα τέλος στους θεριακλήδες δημόσιους υπάλληλους οι οποίοι συχνά αγνοούν την σχετική απαγόρευση και κατά  τ’ άλλα ανάβουν ένα τσιγάρο στα εύκολα και στα δύσκολα. Μετά από διάφορα ειρωνικά στιγμιότυπα που θυμίζουν τασάκι που έχει πάνω του τη στάμπα της απαγόρευσης του καπνίσματος, με τον Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να καπνίζει και τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να ντουμανιάζει εσωτερικό χώρο, έρχεται άλλη μια επαναληπτική απαγόρευση, μήπως και αυτή τη φορά γίνει δουλίτσα. Αυτή τη φορά η εγκύκλιος εκδόθηκε από τον ΕΦΚΑ και τα πρόστιμα κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την υποτροπή.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όπως διαβάζουμε εδώ, η παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος από τους δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα έως πεντακόσια ευρώ, σε περίπτωση υποτροπής.

Κάθε επαναλαμβανόμενη παράβαση του ίδιου υπαλλήλου στον ίδιο ή άλλο χώρο ή αντίστοιχα επαναλαμβανόμενη παράβαση σε χώρο αρμοδιότητας του ίδιου Προϊσταμένου υπαλλήλου επισύρει διπλασιασμό του αμέσως προηγούμενου επιβληθέντος προστίμου, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις υπαλλήλων που, εξαντληθέντων όλων των ηπιότερων πειθαρχικών ποινών, από εξαιρετική δυστροπία αρνούνται να συμμορφωθούν ή Προϊσταμένων που παρά των επαναλαμβανόμενων παραβάσεων αρνούνται επιδεικτικά να λάβουν μέτρα στην Υπηρεσία τους δεν αποκλείεται η επιβολή αυστηρότερων ποινών, κατά την κρίση του αρμόδιου Υπηρεσιακού – Πειθαρχικού Συμβουλίου. Τα πειθαρχικά πρόστιμα είναι ανάλογα των διοικητικών που επισύρει η ίδια παράβαση.

Σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης το Πειθαρχικό Συμβούλιο οφείλει να διπλασιάσει το επιβαλλόμενο πρόστιμο. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο οφείλει να συγκαλείται ταχύτατα προκειμένου να επιληφθεί των συγκεκριμένων παραβάσεων.

Όπως και να ‘χει, καλό θα είναι όλοι να κόψουν το κάπνισμα, αφού είναι σοκαριστική η εικόνα των οργάνων των χρόνιων καπνιστών.

Best of internet