Quantcast
THE STREAM

Κρήτη: Λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνουν φοιτήτριες για κατασκοπεία

Οι φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης έκαναν εργασία δίπλα σε στρατόπεδο εντός πόλης


THE NEWSROOM · 9 Μαρτίου 2018

Πολλά μπορεί να τραβήξει κανείς για να πάρει πτυχίο, αλλά φανταζόμαστε ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που κατέληξαν στο τμήμα για κατασκοπεία, στην προσπάθειά τους να κάνουν μια πανεπιστημιακή εργασία. Αυτό, ωστόσο, το έπαθαν δύο φοιτήτριες στην Κρήτη, οι οποίες οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς κρίθηκαν ύποπτες για κατασκοπεία επειδή έβγαζαν φωτογραφίες δίπλα από ένα στρατόπεδο στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε όταν οι κοπέλες φωτογράφιζαν έναν χώρο έξω από το στρατόπεδο Μαρκόπουλου, στο πλαίσιο εργασίας τους για ένα μάθημα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο οποίο φοιτούν.

Όπως μεταδίδει το zarpanews.gr, το γεγονός ότι έβγαζαν φωτογραφίες το διπλανό οικοδομικό τετράγωνο κινητοποίησε τον φρουρό στην πύλη του στρατοπέδου, ο οποίος τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν.

Παρά τις εξηγήσεις τους, ότι η παρουσία τους εκεί δεν σχετίζεται με το στρατόπεδο αλλά για την εκπόνηση εργασίας στα πλαίσια των σπουδών τους και ότι η λήψη φωτογραφιών δεν είχε κάποιο ύποπτο λόγο,  προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο. Παρά τις εξηγήσεις που έδωσαν, οι κοπέλες προσήχθησαν στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων. Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, αφέθηκαν ελεύθερες, αφού τα όργανα πείστηκαν ότι οι φοιτήτριες δεν είναι αντερκάβερ πράκτορες που σκοπό έχουν την υπονόμευση της εθνικής ακεραιότητας.

Ελπίζουμε μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία, οι δύο φοιτήτριες να περάσουν το μάθημά τους και τους ευχόμαστε καλό πτυχίο.

Best of internet