Quantcast
THE STREAM

To Google Dog View σε αφήνει να δεις κι εσύ από κοντά κάδους και κώλους σκύλων

Πάντα ήθελες να γκουγκλάρεις “ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΓΟΡΙ” και να πάρεις αυτό σαν απάντηση


Το Google Maps έχει σώσει πολύ κόσμο, αγαπητοί φίλοι, είτε θέλει να πλοηγηθεί σε κάποιο προορισμό, είτε θέλει να χαζέψει διάφορα μέρη. Ωστόσο στις κατά τ’ άλλα πλούσιες χαρτογραφικές υπηρεσίες του τεχνολογικού κολοσσού υπήρχε ένα τεράστιο κενό, το οποίο ευτυχώς έρχεται αργά αλλά σταθερά να καλυφθεί, αφού στην Ιαπωνία, η Google άρχισε  ε π ι τ έ λ ο υ ς  να παρέχει την δυνατότητα Dog View στους Χάρτες της, φορτώνοντας μικρές πανοραμικές κάμερες στη ράχη δύο αφράτων Ακίτα:

Στην πόλη Οντάτε της περιοχής Akita της Ιαπωνίας, της γενέτειρας των φουντωτών και φανταστικοτρομερών σκύλων Akita, τα δύο υπάκουα και εξερευνητικά Ακίτα ξαμολήθηκαν στα σημαντικότερα σημεία της πόλης για να απαθανατίσουν τον κόσμο με τα μάτια τους. Συνεπώς, όποιος πλοηγηθεί στην Οντάτε της Ιαπωνίας με το Google Maps, θα δει διαθέσιμη την επιλογή «Dog View» με την οποία θα βλέπουν λίγο από τον τριχωτό σβέρκο του Άκο και της Ασούκα και στο βάθος μια χιονισμένη πλαγιά, ή ακόμη και το άγαλμα του Χάτσικο, του πιστού σκύλου που περίμενε κάθε μέρα στην αποβάθρα ενός σιδηροδρομικού σταθμού για το νεκρό αφεντικό του.

Οι φωτογραφίες μάλιστα είναι πανοραμικές, πράγμα  που σημαίνει ότι πέρα από το κεφάλι του σκύλου, εάν γυρίσετε το κάδρο προς τα πίσω, θα δείτε και τις ουρές τους. Σε ένα ιδανικό σενάριο θα πρέπει να αφήσουν τα σκυλιά με τις κάμερες να επιλέξουν ελεύθερα τι θα απαθανατίσουν, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε σε πληθώρα κάδων σκουπιδιών, κατουρημένων στύλων της γιαπωνέζικης ΔΕΗ και φυσικά άφθονων πρωκτών σκύλων.

 

Best of internet