Quantcast
THE STREAM

Combat 18: Άλλες δύο συλλήψεις εριστικών πατριωτών με εκρηκτικά από την ΕΛ.ΑΣ.

Η Αντιτρομοκρατική ανακάλυψε σε γιάφκες εκρηκτικά που θα μπορούσαν να κατεδαφίσουν πολυόροφο κτίριο


THE NEWSROOM · 7 Μαρτίου 2018

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat 18, αφού η αστυνομία προχώρησε σε δύο νέες συλλήψεις μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης, προχώρησε η αστυνομία, μετά τις χθεσινές πέντε πρώτες συλλήψεις, στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική αλλά και στις Σέρρες και τα Ιωάννινα.

Oπως ανακοινώθηκε σήμερα, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμα ημεδαπών, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών), οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ’ οίκον ερευνών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δέκα κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας δικηγόρος, που φέρεται να είναι ιδεολογικός καθοδηγητής και ο οποίος φέρεται να είχε συντονιστικό ρόλο στην δράση των υπολοίπων, ενώ στα προφίλ που διατηρούσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εντελώς φανερές οι ναζιστικές του αντιλήψεις.

Από την επίθεση στο εβραϊκό νεκροταφείο της Νίκαιας, το 2015.

Μάλιστα οι Αρχές εκτιμούν ότι με τις ποσότητες εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν σε γιάφκες, η οργάνωση θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο βομβιστικό πλήγμα, τινάζοντας στον αέρα πολυώροφο κτίριο και προκαλώντας καταστροφές σε ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Συγκεκριμένα, η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμός καθώς ανάμεσα στα κατασχεθέντα βρέθηκαν και 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας. Υλικό που αποτελεί τη βάση για την κατασκευή της επικίνδυνης εκρηκτικής ύλης ANFO.

Η φασιστική οργάνωση δημιουργήθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο κι επεκτάθηκε σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης με σύνθημα το «υπονόμευσε, τρομοκράτησε, κατάστρεψε». Στην Ελλάδα είχε εμφανισθεί προ πενταετίας μαζί με την οργάνωση «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» (ΑΜΕ) που αποδίδεται στον Περίανδρο, τον γνωστό ακροδεξιό που είχε αποχωρήσει από την «Χρυσή Αυγή» κι είχε κατηγορηθεί το 1998 για σοβαρό τραυματισμό φοιτητή από άγριο ξυλοδαρμό.

Πηγή: Καθημερινή

Best of internet